like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

IEA blijft misleiden met prognoses zonne-energie

Van: op 30 november 2015

zonnepanelen salderenHet International Energy Agency (IEA) blijft misleidende scenario’s opstellen over zonne-energie, stelt een nieuwe analyse van de Energy Watch Group. Zo heeft het IEA bijvoorbeeld de snelle groei van de markt van hernieuwbare energie in de World Energy Outlooks (WEO) herhaaldelijk genegeerd, met name de toename van de capaciteit van fotovoltaïsche cellen (PV). In het WEO 2015 heeft de IEA verouderde gegevens gebruikt. De marktgroei van 2014 werd bijvoorbeeld niet genoemd. Ook de toegenomen PV-capaciteit in 2015 werd genegeerd, hoewel die gegevens al in september 2015 bekend waren.

Internationale marktanalisten schatten dat de PV-capaciteit in 2015 met 55-60 GW is toegenomen. In het WEO worden geen concrete cijfers genoemd. Daarnaast heeft het IEA geen rekening gehouden met de vervanging van oude PV-fabrieken vanaf 2035. De IEA meent daardoor dat de netto PV-capaciteit weer daalt na 2035. Dat terwijl de dalende kosten van PV-energie de groei van PV-installaties juist zullen stimuleren.

Tegelijkertijd draaien meer en meer financiële investeerders fossiele en nucleaire projecten de rug toe en investeren hun geld in hernieuwbare energie. Gezien al deze ontwikkelingen is de prognose van de IEA voor PV en andere hernieuwbare energiebronnen volkomen onbegrijpelijk.

Duurzaamnieuws.nl schreef al eerder over misleidende projecties over duurzame energie door het IEA, die door EWG boven tafel werden gehaald.

Kijk hier voor de nieuwste analyse van EWG

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws