like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Innovatieve verlichting maakt de stad leefbaarder

Van: op 16 juni 2014

windowWat kan jij doen om je stad leuker, leefbaarder en veiliger te maken? Waar mensen meer plezier beleven en gelukkiger zijn? Dat was de uitdaging die Philips stelde aan jongeren. Die mochten met hun ideeën laten zien, welke rol verlichting kan spelen bij het pimpen van de stadsomgeving.

In de ‘Light Up Your City Challenge’ werden tientallen ideeën voorgesteld, die varieerden van het omtoveren van een voetgangerstunnel tot een vlindertuin, of het projecteren van een aquarium op een gevel. Met de nieuwste lichttechnologie kan het allemaal en is de enige beperking de fantasie van de lichtdesigner.

De Challenge is onderdeel van het nieuwe thema ‘innovation and you’. Philips zet hiermee de gebruikers van zijn producten in het middelpunt en toont hoe het met baanbrekende zorg-, licht- en consumentenoplossingen het leven van mensen over de hele wereld verbetert. Philips vraagt mensen om samen na te denken over de onmisbare rol van innovatie voor een veranderende samenleving

Wat voor inspirerende voorbeelden dat kan opleveren zie je in de video.

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Inzicht

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws