like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Investeerders eisen groener beleid van BP en Shell

Van: op 21 januari 2015

shell ontwijkt belastingEen coalitie van 151 aandeelhouders, waaronder de Anglicaanse Kerk en pensioenfondsen, eist dat de oliebedrijven BP en Shell investeren in hernieuwbare energie en meer doen om klimaatrisico's te beperken.

De coalitie heeft vandaag een aandeelhoudersresolutie ingediend bij BP. Vorige maand gebeurde dat al bij Shell. Tijdens de voorjaarsvergaderingen in april en mei wordt gestemd over de resoluties, melden Britse media.

In december kondigde de Anglicaanse Kerk de resoluties al aan. Die werden toen gesteund door enkele pensioenfondsen, kerken en de groene bank Rathbone Greenbank. Inmiddels is de coalitie uitgegroeid tot 151 investeerders. Zij waarschuwen dat de klimaatverandering grote financiële risico's met zich meebrengt en willen meer inzicht in de strategische koers van de bedrijven.

Bullguard Internet Security, free 60 days Trial

De kritische investeerders kiezen ervoor druk uit te oefenen op de oliebedrijven, in plaats van hun investeringen terug te trekken, het zogenoemde desinvesteren of divesteren. Verschillende kerken en universiteiten wereldwijd hebben inmiddels wel geld teruggetrokken uit bedrijven die in hun ogen niet groen genoeg zijn.

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws
 

Reacties: (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Duurzame Fred schreef:

    Hebben de iniatiefnemers bedacht wat ze gaan doen als er niet naar hen geluisterd wordt? Ik ben wel beniewd wat de reactis zullen zijn? Want velen gaan voor een dividend van 5 procent per jaar.