like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Jonge Klimaatbeweging nummer één in Duurzame 100 van Trouw

Van: op 10 oktober 2020

de jonge klimaatbeweging

De Jonge Klimaatbeweging staat op nummer 1 in de Duurzame 100 van dagblad Trouw. Tijdens de uitreiking in Amsterdam werden de jongeren door de jury geprezen voor hun daadkracht en constructieve aanpak. “Dit is een beloning voor een jonge generatie die is opgestaan voor een beter klimaat”, aldus Werner Schouten, voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging.

De Jonge Klimaatbeweging vertegenwoordigt de stem van meer dan 100.000 jongeren in klimaat- en duurzaamheidsbeleid. De beweging jaagt de overgang naar een duurzame samenleving aan met online campagnes en lobby in de politiek en het bedrijfsleven. Zo zaten ze als enige jongerenclub aan de onderhandelingstafel van het nationale Klimaatakkoord. Ook spraken ze met premier Rutte op het Catshuis. Schouten: “Met onze inzet houden we druk op de ketel en zorgen we voor ambitieus klimaatbeleid.”

Voor Schouten betekent de prijs meer dan alleen een beloning voor de organisatie. “Dit is een mooie bekroning voor een hele generatie die is opgestaan voor een beter klimaat”, zei Schouten over de winst. “We hopen dat deze prijs een motivatie is voor nog meer jongeren om zich in te zetten voor het klimaat.”

De Duurzame 100 wordt door Trouw “de top van onderop” genoemd. De wedstrijd brengt groene burgerinitiatieven onder de aandacht. De 12-koppige vakjury van de Trouw Duurzame 100 prijst dit jaar de actiebereidheid en de constructieve werkwijze van de jongeren. “Ze gaan het gesprek aan met politiek en bedrijfsleven om die tot snelle maatregelen aan te sporen. Alleen dan haalt Nederland de klimaatdoelen", aldus de jury.

 

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws