like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Jonge royals loven Earthshot prijs uit om de wereld te redden

Van: op 31 december 2019

Earthshot prize

De hertog en hertogin van Cambridge, Prins William en Kate Middleton, hebben een wereldwijde prijs aangekondigd om klimaatproblemen aan te pakken. Ze beloven "een decennium van actie om de aarde te herstellen". Elk jaar tussen 2021 en 2030 ontvangen vijf winnaars de Earthshot prijs. Dat meldt de BBC.

De geldprijs is voor mensen of organisaties die oplossingen voor milieuproblemen bedenken. Prins William zei dat de wereld wordt geconfronteerd met een "grimmige keuze" om of de planeet "onherstelbaar" te beschadigen of "te leiden, innoveren en problemen op te lossen".

De prijs werd aangekondigd door Sir David Attenborough in een video die werd gepost op sociale media. De ervaren natuuronderzoeker zei dat de prijs zou gaan naar visionairs die het komende decennium worden beloond voor het aanpakken van de grote uitdagingen van onze tijd.

De prijs zal later in 2020 officieel worden gelanceerd - een jaar waarin in februari ook de Biodiversiteitsconventie in China  wordt gehouden en in november de COP26-conferentie over klimaatverandering in Glasgow.

Een reeks van challenges zal worden aangekondigd, gericht op het vinden van minstens 50 oplossingen voor de 'grootste problemen ter wereld', waaronder klimaatverandering en luchtvervuiling.

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws