like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Kampioenschap tegenwindfietsen komt er aan

Van: op 7 november 2013

tegenwindfietsenNa de Elfstedentocht en de Nieuwjaarsduik is het deze maand tijd voor een nieuw oer-Hollands evenement: het Nederlands Kampioenschap Tegenwindfietsen. Zodra het aan de Zeeuwse kust écht flink gaat waaien, ‘gaan we de wind in’. 200 deelnemers strijden dan tijdens een heroïsch fietsevenement tegen de Hollandse wind. Cracks, bekende en onbekende Nederlandse bikkels kunnen zich op de Oosterscheldekering stukbijten op de fietstijd die wordt neergezet door een Nederlands sporticoon. En een trap doen naar eeuwige roem. Een belangrijk detail bij de vervolmaking van deze 8,5 km lange tijdrit: iedere deelnemer legt deze Dutch Mountain af op een gewone, oer-Hollandse fiets met terugtraprem.

De Fransen hebben de Alp d'huez, de Spanjaarden de Angliru...maar wij hebben de Oosterscheldekering mét tegenwind. Onder het mom van ‘Wie het eerst komt, …’ worden geïnteresseerden via facebook op de hoogte gehouden. De startdatum wordt in samenwerking met weerexpert Jogchum Beetsma van MetraWeather vastgesteld. Drie dagen voor een goed winderige dag (windkracht 6-8) wordt via de pagina aangekondigd dat het doorgaat. Vanaf dat moment kan men zich inschrijven. Het inschrijfgeld komt ten goede aan het JeugdsportFonds, voor kinderen die wel een beetje wind in de rug kunnen gebruiken.

Terugkerende traditie
De roergangers achter het eerste NKT zijn zelf gepassioneerde liefhebbers van alles wat oer-Hollands is en waren in het verleden onder andere bedenkers van de Unox Nieuwjaarsduik. Zij hopen met de introductie van dit NKT een nieuwe, jaarlijks terugkerende traditie te creëren. En dat moét kunnen want hebben we niet allemaal het gevoel dat ie altijd vande verkeerde kant lijkt te waaien als we op de fiets zitten?
Ter lardering van het bijzondere evenement worden er wildcards ter beschikking gesteld aan bekende sporters en andere bikkels die zich genoegzaam hebben bewezen in de strijd tegen Hollandse elementen.

Mede moeilijk gemaakt door…
Het NKT is mede moeilijk gemaakt door Hollandse Wind, met daarom als passende hoofdsponsor Eneco. Koninklijke Gazelle verzorgt de hoofdprijs: een elektrische fiets waarmee je als winnaar nooit meer het gevoel van tegenwind ervaart. Het wachten is nu op het verlossende ‘We kriehen sturm!’, de Zeeuwse variant op ‘It Giet Oan’.

Geïnteresseerden worden op de hoogte gehouden van het evenement via: www.facebook.com/nktegenwindfietsen.

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws, Zeeland

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!