like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Klimaatcrisis in mooie beelden

Van: op 17 januari 2020

Vanaf zaterdag 25 januari is de expositie Hoogtij(d), in samenwerking met Het Scheepvaartmuseum, te zien bij Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). Fotojournalist en kunstenaar Kadir van Lohuizen laat tijdens deze tentoonstelling indrukwekkende beelden van het stijgende waterpeil zien en brengt de gevolgen hiervan (die nu al plaatsvinden) in beeld.

De foto’s en films geven een kraakhelder beeld van de klimaatcrisis wereldwijd en de noodzaak om in actie te komen.

Fairphone 3_Staring lady

De stijgende zeespiegel is namelijk over de hele wereld een urgent probleem. Zo moesten in Bangladesh al 6,5 miljoen mensen vluchten voor het stijgende water, moet Miami Beach in 2060 volledig geëvacueerd worden wanneer men op dezelfde voet doorgaat als nu en wordt in Indonesië een plan gesmeed om de hele hoofdstad te verplaatsen gezien Jakarta opgeslokt dreigt te worden door al het water. En Nederland? Waar staan wij over 50 jaar? De zeespiegel stijgt, maar we hebben geen plan B.

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws