like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Komend weekend is het weer Nationale Tuinvogeltelling

Van: op 26 januari 2021

vogels tuinvogeltelling

Komend weekend, op 29, 30 en 31 januari, is het weer zo ver: heel Nederland telt tuinvogels! Vogelbescherming Nederland organiseert dan de jaarlijkse de Nationale Tuinvogeltelling, al jaren een fenomeen in het laatste weekend van januari. Vorig jaar telden meer dan 90-duizend mensen de vogels in hun tuin of op hun balkon.

Een recordtelling! Dit jaar hebben al meer dan 100.000 mensen zich van te voren aangemeld. Zou het tot een nieuw record leiden? Door een half uurtje de vogels te tellen help je mee aan het grootste burgeronderzoek naar natuur van Nederland. Kijk voor meer informatie op www.tuinvogeltelling.nl.

groenopladen generic keuzehulp

Meedoen is gemakkelijk

Meedoen met de Nationale Tuinvogeltelling is simpel: tel een half uurtje lang de vogels in de tuin of op het balkon en meld de resultaten op mijntuinvogeltelling.nl. Vogelbescherming heeft hiervoor een nieuwe website ontwikkeld, waardoor vogels herkennen nog eenvoudiger is. In het weekend zelf is Vogelbescherming bereikbaar via Twitter, Facebook, Instagram en mail ([email protected]vogelbescherming.nl) om alle vragen te beantwoorden. Nieuw dit jaar is ook de webapp Mijntuinvogeltelling.nl, waarmee je eenvoudig vogels kunt herkennen én de resultaten kunt doorgeven.

Liefde van vogels gaat door de maag

In de wintermaanden struinen groepen vogels de tuinen af op zoek naar voedsel. In de bossen en op de weilanden is er steeds minder voedsel te vinden, waardoor de vogels op zoek gaan in de tuinen aangewezen zijn. Wie dus voert zal zeker vogels te zien krijgen. Met een vetbol, een zadensilo, een pot vogelpindakaas of gewoon een appel help je de tuinvogels al enorm. Je kunt nu nog starten met voeren, de vogels hebben in een mum van tijd in de gaten waar eten te vinden is.

Aanmelden kan nu al

Wie zich nu al aanmeldt via www.tuinvogeltelling.nl/meedoen ontvangt de gratis special Vogels voeren en 15% korting op vogelvoer en voederhuisjes in de webshop van Vogelbescherming. Daarnaast verstuurt Vogelbescherming herkenningstips via de mail. In het weekend zelf houdt Vogelbescherming op tuinvogeltelling.nl de tussenstand bij en bijzondere resultaten. Aan het einde van het weekend zal de top 10 worden opgemaakt.

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Overige

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws