like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Kwaliteitspapier en karton van landbouwafval

Van: op 20 januari 2015

paperwisePaperWise maakt papier en karton van landbouwafval. De impact op het milieu scoort volgens IVAM Universiteit van Amsterdam 47% beter dan FSC gecertificeerd papier van houtvezel; voor kringlooppapier bedraagt dat 29%. En de grondstoffen zijn bijna onuitputtelijk voorradig.

Om dagelijks zeven miljard mensen te voeden worden gewassen verbouwd zoals rijst, graan en suikerriet. Bij de verwerking van deze gewassen komen stengels en bladeren vrij, landbouwafval. Wereldwijd gaat het om miljarden tonnen. PaperWise gebruikt dit landbouwafval als grondstof voor hoogwaardig papier en karton. Als eerste in Europa biedt PaperWise producten voor kantoor, verpakkingen, etiketten, zakken en tassen. In Europa wordt elk jaar 77.500.000.000 kilo papier en karton gebruikt.

Ministerie van Buitenlandse Zaken en MVO Nederland

PaperWise is een innovatie op het gebied van papier en karton. Een samenwerking tussen het ministerie van Buitenlandse Zaken en MVO Nederland heeft hiervoor de basis gelegd. In de vorm van een IMVO-voucher is er een subsidie toegekend van € 10.000,-. Met dit bedrag is het onderzoek van IVAM Universiteit van Amsterdam mede bekostigd. Willem Lageweg, directeur MVO Nederland, juicht de ontwikkelingen toe: “Het is een nieuwe mijlpaal voor de papierindustrie. Het afval uit de landbouw wordt in een andere branche verwerkt tot milieuvriendelijk papier en karton. Een mooi voorbeeld van circulaire economie.”

Hulp van klanten

Ook klanten, zoals Moonen Packaging, het groenste bedrijf van Nederland, en Pacovis de groothandel als het gaat om duurzame producten voor Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland die vanaf het begin in de innovatie geloofden, hebben met orders en financiële ondersteuning bijgedragen aan de ontwikkeling van PaperWise. Voor meer informatie www.paperwise.eu

Lees meer over: , ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws