like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Met deze stappen is je woning in no-time beter geïsoleerd

Van: op 19 december 2018

Het is super belangrijk dat je woning goed geïsoleerd is, hiermee bespaar je namelijk enorm op je energierekening. De warmte blijft binnen en daar hoef je geen energie aan te besteden! Er zijn verschillende stappen die je kunt nemen om je huis beter te isoleren. Een paar simpele stappen zijn voor je uitgewerkt, in dit artikel lees je daar meer over.

 

Stap 1: Loop je woning na

De eerste stap die kunt nemen naar een meer duurzame woning is je woning helemaal checken. Ruimtes zoals een kelder, kruipruimte of zolder zijn daarbij extra belangrijk. Controleer in meerdere ruimtes de leidingen die omhoog lopen! Is er sprake van kieren? Maak de kieren dan dicht zodat het niet meer tocht of de warmte via die kieren de woning verlaat.

 

Stap 2: Vul de kieren op

Er zijn meerdere manieren en middelen om de kieren mee op te vullen. Maak de kleine kieren dicht met tochtband of met tochtstrippen. Is er sprake van een groot gat? Kies met het opvullen voor purschuim! Grote holle ruimtes kunnen het beste laag voor laag gevuld worden met purschuim. Zo zorg je al snel voor een duurzame woning met een milieuvriendelijk product.

 

Stap 3: Kijk eens twee keer naar je raamdecoratie

Sommigen zullen er misschien niet aan gedacht hebben, maar met raamdecoratie kun je jouw woning al een stuk beter isoleren. Diverse raamdecoraties zijn geschikt voor het beter isoleren van je huis. Bovenaan staan toch wel gordijnen. Vouwgordijnen, overgordijnen , plisségordijnen en rolgordijnen. Werkt helemaal fantastisch! Hoe dikker de stof of voering, hoe beter je gordijn isoleert. Doordat er lucht tussen de stoffen blijft hangen, wordt warmte binnengehouden ’s winters en blijft het ’s zomers lekker koel!  Plisségordijnen beschikken over een honingraatstructuur die ook zorgt voor goede isolatie. Kies voor een Top down Bottom up plisségordijn, zodat je beide kanten bediend en zelf het licht beheerst! 

 

Stap 4: Doe er nog een schepje bovenop

Je weet nu dat gordijnen de ultieme isolerende raamdecoratie is. Om er nog een schepje bovenop te doen,  maak een combinatie! Combineer je vouwgordijnen, rolgordijnen of plisségordijnen met overgordijnen voor het allerbeste resultaat. Vouwgordijnen zijn in dezelfde stof te verkrijgen als overgordijnen, dus een win-win situatie! Naast dat gordijnen op maat goed isoleren, hebben ze ook nog eens een geluiddempende werking! Heerlijk, toch?

Welke isolerende raamdecoratie is jouw favoriet?

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!