Het laatste nieuws
- Inzameling e-waste groeit snel29 juni 2025 - 09:25
- Hergebruikt plastic lekt chemische stoffen in water27 juni 2025 - 10:19
- Ingrid Robeyns ontvangt Stevinpremie voor onderzoek naar ongelijkheid27 juni 2025 - 09:55
- Somo: auto-industrie niet in crisis, frustreert klimaatbeleid26 juni 2025 - 10:01
- Alles wordt schaars in Nederland, moet nieuwe keuzes maken25 juni 2025 - 09:35
Nu in Inzicht
- Hoe de agro-lobby gezonde landbouw de grond in boort23 juni 2025 - 11:10
- Het leven is te duur, maak de toekomst gratis17 juni 2025 - 10:20
- Met wie praat de politiek, met de macht of met de boeren?12 juni 2025 - 08:32
- De toekomst ligt in een levende bodem7 juni 2025 - 10:08
- Hoe de smaak van melk met cultuur verbonden is1 juni 2025 - 10:38
Vleesproductie moet pieken vóór 2030 om klimaatdoelen te halen
/in Nieuws/door redactieDe wereld moet binnen tien jaar tijd ‘peak meat’ bereikt hebben – het eindpunt van de groei van de vleesproductie, gevolgd door een scherpe daling.
Nutri-Score wordt voedsellogo voor Nederland, maar pas na 2021
/in Nieuws/door redactieProducenten mogen de Nutri-Score nog niet implementeren. Consumenten moeten nog tot minstens 2021 wachten op een logo dat ongezonde producten ontmaskert.
Nederland kan grotere rol spelen in duurzame voedselproductie
/in Nieuws/door redactieNederland kan een veel grotere rol spelen in de wereldwijde productie van duurzaam voedsel, blijkt uit onderzoek van KPMG.
Magic Box effectief instrument tegen voedselverspilling
/in Nieuws/door redactieMet de app Too Good To Go kunnen consumenten bij winkeliers een Magic Box kopen met voedingsmiddelen die anders weggegooid zouden worden.
Pizzafabrikanten beinvloeden advies diëtisten
/in Nieuws/door redactieDe diëtistenbranche is vergeven van sponsoring door de voedingsindustrie. Hierdoor loopt de onafhankelijke advisering door diëtisten gevaar.
Hoe voeden we de wereld zonder de planeet te vernietigen?
/in Inzicht/door GastauteurHonger en de klimaatcrisis zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden – de uitdaging is hoe je het ene probleem kunt oplossen zonder het andere te verergeren.
Bietenblad als grondstof voor eiwit
/in Nieuws/door redactieGroene bladeren van bietplanten bevatten eiwit. Met een nieuw proces, ontwikkeld en gepatenteerd door TNO, is het mogelijk om dat eiwit eruit te halen.
Crisis in koffiesector: doe mee aan de koffiestaking
/in Nieuws/door redactieDe marktprijzen voor koffie zijn op het diepste punt in 15 jaar. Koffiedrinkend Nederland merkt hier niets van terwijl koffieboeren verhongeren.
Gaat de flexitarier het klimaat redden?
/in Inzicht/door Han BlokHet kleine aantal vegetariërs heeft weinig invloed op de totale vleesconsumptie. Voor de impact van de zogenaamde flexitarier ligt het nog moeilijker.
Voedselfabrikanten stoppen met omstreden nano-kleurstof E171
/in Nieuws/door redactieEr is een mogelijke relatie tussen consumptie van de witte kleurstof titaniumdioxide E171 en een hoger risico op darmkanker. Sommige fabrikanten stoppen nu.