Het laatste nieuws
- Gruwelijk groot: de mega cruiseschepen komen er aan13 september 2025 - 10:12
- Studie linkt hittegolven direct aan vervuilende bedrijven12 september 2025 - 10:34
- Europese vis zwaar vervuild met PFAS11 september 2025 - 13:27
- Hybride auto’s stoten tot vijf keer meer uit dan beloofd11 september 2025 - 10:11
- Grote meerderheid wil dat nieuw kabinet salderingsregeling behoudt11 september 2025 - 09:52
Nu in Inzicht
- Van Hier & Nu naar een duurzaam Straks, hoe dan? 12 september 2025 - 08:23
- Plannen voor wonen en hypotheekrente aftrek, wat doen die voor klimaat, duurzaamheid en milieu?8 september 2025 - 10:54
- Duurzaamheid en klimaat in de verkiezingen van 2025, van groen tot zwart7 september 2025 - 13:39
- Door de polycrisis, naar een duurzame wereld30 augustus 2025 - 08:42
- Een duurzame toekomst maken: lessen uit acht visies19 augustus 2025 - 17:25
Innovatief veevoer beperkt maatschappelijke kosten veehouderij
/in Nieuws/door redactieInnovatief veevoer dat minder eiwitten bevat, zorgt ervoor dat de gevolgen van de veehouderij voor milieu, samenleving en economie veel minder groot worden.
Toprestaurants geen ster in dierenwelzijn
/in Nieuws/door redactieVan de acht restaurants met een nieuwe Michelinster scoort 75% een onvoldoende op dierenwelzijn. Michelin beloont restaurants met een klassieke keuken.
We gooien elk jaar miljoenen tonnen voedsel in de vuilnisbak
/in Inzicht/door IPSIn Nederland wordt er naar schatting elk jaar 2 miljoen ton voedsel weggegooid volgens Too Good to Go, de app die voedselverspilling tegengaat.
Chocopasta voor baby’s wint Gouden Windei 2019
/in Nieuws/door redactieChocopasta voor baby’s ‘vanaf 8 maanden’ is gekozen als meest misleidende product van 2019 en wint daarmee het Gouden Windei van voedselwaakhond foodwatch.
Vleesproductie moet pieken vóór 2030 om klimaatdoelen te halen
/in Nieuws/door redactieDe wereld moet binnen tien jaar tijd ‘peak meat’ bereikt hebben – het eindpunt van de groei van de vleesproductie, gevolgd door een scherpe daling.
Nutri-Score wordt voedsellogo voor Nederland, maar pas na 2021
/in Nieuws/door redactieProducenten mogen de Nutri-Score nog niet implementeren. Consumenten moeten nog tot minstens 2021 wachten op een logo dat ongezonde producten ontmaskert.
Nederland kan grotere rol spelen in duurzame voedselproductie
/in Nieuws/door redactieNederland kan een veel grotere rol spelen in de wereldwijde productie van duurzaam voedsel, blijkt uit onderzoek van KPMG.
Magic Box effectief instrument tegen voedselverspilling
/in Nieuws/door redactieMet de app Too Good To Go kunnen consumenten bij winkeliers een Magic Box kopen met voedingsmiddelen die anders weggegooid zouden worden.
Pizzafabrikanten beinvloeden advies diëtisten
/in Nieuws/door redactieDe diëtistenbranche is vergeven van sponsoring door de voedingsindustrie. Hierdoor loopt de onafhankelijke advisering door diëtisten gevaar.
Hoe voeden we de wereld zonder de planeet te vernietigen?
/in Inzicht/door GastauteurHonger en de klimaatcrisis zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden – de uitdaging is hoe je het ene probleem kunt oplossen zonder het andere te verergeren.