Het laatste nieuws
- Verboden landbouwgif komt terug door de voordeur7 november 2025 - 10:15
- Voedselverspilling aanpakken levert meer op voor klimaat dan minder vliegen4 november 2025 - 09:36
- Peilingen zagen winst D66 niet aankomen3 november 2025 - 07:00
- Superrijken plunderen het klimaat31 oktober 2025 - 09:26
- Teflon en PFAS afbreken kan, het begin is er30 oktober 2025 - 13:05
Nu in Inzicht
- Netcongestie als groeikans: hoe bedrijven sterker uit de energiecrisis kunnen komen21 oktober 2025 - 09:30
- De klimaatdiscussie nadert de gloeiende kern16 oktober 2025 - 09:31
- Duurzaamheid vraagt om nieuwe spelers11 oktober 2025 - 11:10
- Het probleem van oplossingen 27 september 2025 - 08:00
- De onstuitbare opmars van ontmenselijking21 september 2025 - 12:46


Nederlandse banken laten consumenten onbewust beleggen in foute palmoliebedrijven
/in Nieuws/door redactieDoor fondsen van ABN AMRO, ING en Rabobank, vullen beleggers de kas van foute palmoliebedrijven, zonder dat ze dat van hun bank horen.
Hoe we tien miljard mensen gezond en duurzaam kunnen voeden
/in Inzicht/door IPSWe moeten heel anders met voeding omgaan om tien miljard mensen duurzaam maar ook gezond te kunnen voeden, zeggen verschillende onderzoekers.
Steeds meer Nederlanders nemen doggybag mee uit restaurant
/in Nieuws/door redactieDe doggybag raakt langzaam ingeburgerd in Nederland. 41% van de Nederlanders, krijgt wel eens een doggybag aangeboden in een restaurant.
Groei biologisch in Nederland blijft achter bij buitenland
/in Nieuws/door redactieDe omzet van biologische producten in Nederland is gestegen tot ruim 1,5 miljard euro. Maar blijft sterk achter bij Denemarken, Zweden, Duitsland en de VS.
Uitspraak EU hof: Crispr-Cas valt onder GMO-wet
/in Inzicht/door GastauteurOnlangs besloot het Europese Hof van Justitie dat nieuwe veredelingstechnieken zoals Crispr-Cas onder de Europese GMO-wetgeving vallen.
foodwatch roept kabinet op tot steun Nutri-score voedingslabel
/in Nieuws/door redactieNutri-score voert een algehele beoordeling uit van het voedingsprofiel van een product door gunstige en ongunstige voedingscomponenten te scoren.
Voedingswaarde omlaag door toename CO2
/in Nieuws/door IPSEen stijging van het CO2-gehalte door menselijke activiteit leidt ertoe dat basisproducten zoals rijst en graan minder voedingsstoffen bevatten.
Steeds meer bestrijdingsmiddelen in voedsel
/in Nieuws/door redactieOp fruit en groente worden vaker bestrijdingsmiddelen tegelijk aangetroffen. Ongeveer een op de 25 geteste producten kan de grenswaarde overschrijden
We hebben een voedselrevolutie nodig
/in Inzicht/door Project SyndicateWe hebben steeds minder grond voor landbouw. Voedsel dat we produceren wordt vaak weggegooid, terwijl bijna een miljard mensen niet genoeg te eten heeft.
Supers in de fout met land van oorsprong aanduiding
/in Nieuws/door redactiefoodwatch start een klachtenprocedure bij de Reclame Code Commissie tegen Albert Heijn en Jumbo om foute land-van-oorsprongsaanduiding op groente en fruit.