Het laatste nieuws
- Britten gaan experimenteren met de atmosfeer, ondanks risico’s7 mei 2025 - 18:26
- Overshoot Day: Voetafdruk Nederland kleiner dan gedacht3 mei 2025 - 10:06
- Peilingen: NSC verdampt, Wilders’ PVV zinkt weg, brede linkse winst30 april 2025 - 08:00
- Giftige chemie, die andere bedreiging van de wereld28 april 2025 - 10:55
- Rechtbank: Gemeenten mogen fossiele reclame verbieden25 april 2025 - 11:32
Nu in Inzicht
- Groene groei is een sprookje, trap er niet in4 mei 2025 - 15:04
- De toekomst wordt beter met geld dat duurzaam werkt26 april 2025 - 08:00
- De toekomst van voedsel groeit lokaal18 april 2025 - 09:27
- Plannen smeden voor een duurzame toekomst, voor als de tijd rijp is12 april 2025 - 06:00
EU wetgeving beschermt consumenten niet tegen voedselschandalen
/in Nieuws/door redactieHet huidige hervormingsvoorstel van de Europese Commissie tot wijziging van de Europese levensmiddelenwetgeving is volstrekt ontoereikend vindt foodwatch.
Keten voedingsindustrie wordt duurzamer en tekent convenant
/in Nieuws/door redactieDe Nederlandse voedingsmiddelensector gaat zich inzetten voor een internationaal verantwoorde productieketen. Daarvoor is een convenant ondertekend.
foodwatch: biologische eierbedrijven gebruikten fipronil en andere verboden middelen
/in Nieuws/door redactieBij ruim 60 biologische eibedrijven zijn veel niet toegelaten ontsmettings en bestrijdingsmiddelen gebruikt waaronder Dega 16, bekend van de fipronilcrisis.
Biologische voeding blijft groeien in supermarkt
/in Nieuws/door redactieDe omzet van producten met het biologisch keurmerk groeide in 2017 door met met 6 %. In 2017 nam de omzet van keurmerken in supermarkten met 30 % toe.
Plantaardig dieet blijkt toch echt gezonder
/in Inzicht/door IPSOnderzoeken tonen opnieuw de enorme gezondheidsvoordelen van een plantaardig dieet. De resultaten komen onder meer uit Nederland en Brazilië.
Biogroente met laser tattoo, zonder verpakking
/in Nieuws/door redactieSupermarkt Jumbo voert met behulp van lasertechniek bij enkele biologische producten een natuurlijk etiket in waardoor verpakkingsmateriaal overbodig wordt.
Milieu is beter af zonder vlees en zuivel
/in Inzicht/door IPSEen meer veganistisch voedingspatroon is veruit de beste manier om je impact op het klimaat, maar ook op landgebruik en biodiversiteit te verminderen.
Hoe biodiesel en vleesproductie onze landbouwgrond opvreten
/in Inzicht/door Han BlokIn Nederland proberen allerlei instanties, bedrijven en particulieren de ontwikkeling naar meer duurzame energie met kul-argumenten tegen te houden.
Met stadslandbouw de zomer door, Zwolle laat zien hoe
/in Nieuws/door redactieDe Zwolse Stadslanderijen lanceren een zomerproef met regionale voedselpakketten: 14 weken lang biologisch eten van lokale en regionale bodem.
vpro tegenlicht: vleeskwekers
/in Nieuws/door redactieDe publieke belangstelling voor kweekvlees is in Nederland groot, maar de mogelijkheid om het ook in Nederland op de markt te brengen blijkt ingewikkeld.