like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Onderzoek: investeringen in lokale energie in VK storten in

Van: op 27 augustus 2014

energieopslagUit nieuw onderzoek in het Verenigd Koninkrijk naar investeringen in lokale duurzame energie blijkt dat deze markt over vijf jaar zou kunnen verdampen. GlobalData, dat het onderzoek uitvoerde, voorziet een terugval van 2,5 miljard dollar aan investeringen vorig jaar, tot minder dan 1 miljard dollar in 2019

De terugval begint al in 2016 en is het gevolg van een combinatie van overheidsmaatregelen, waaronder het terugschroeven van de Feed-in regeling.

Fairphone 3_Staring lady

Wisselende overheidsregels vormen een drempel voor de sector in heel Europa en staan de ontwikkeling naar een volwassen industrie telkens weer in de weg. Ook Nederland heeft dit herhaaldelijk ervaren en staat voor een volgende schok, wanneer een herziening van de korting op energiebelasting in postcoderoos projecten negatief uitvalt.

Het beleid van overheden op hernieuwbare lokale energie staat haaks op de noodzaak tot zelfvoorziening. Het belang daarvan wordt door de gevolgen van de Oekraine-crisis opnieuw duidelijk. Toch lijken Europese regeringen zich liever bloot te stellen aan de grillen van onbetrouwbare grootmachten, Rusland dat zijn aardgas en olie aan Europa wil leveren, en de VS die ons willen opzadelen met hun overtollige schaliegas

Mogelijk dat deze ontwikkelingen een versnelling kunnen brengen in het marktklaar maken van off-grid systemen, waarbij zelf opgewekte energie kan worden opgeslagen voor later gebruik en aansluiting op het net niet meer nodig is. Als de overheid zich niet los maakt van onbetrouwbare fossiele energieleveranciers zullen de burgers zich steeds vaker los maken van de overheid, is de verwachting.

Lees meer over: , ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws