like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Online gebruikersplatform bodemenergie van start

Van: op 22 september 2015

gebruikersplatform bodemenergie“De potentie van bodemenergie in Nederland is enorm. Daarom hebben we ervaringsdeskundigen nodig die enthousiast én eerlijk vertellen welke winst, maar ook welke aandachtspunten bodemenergie oplevert”, vertelt Dick Westgeest. Westgeest is projectmanager van dit nieuwe Gebruikersplatform Bodemenergie. Initiatiefnemers van dit platform zijn de aanbieders van warmte- en koudeopslagsystemen (wko), verenigd in brancheorganisatie BodemenergieNL, en het wordt ondersteund door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Online inspiratie
Essentieel onderdeel van het Gebruikersplatform Bodemenergie is de website www.gebruikersplatformbodemenergie.nl. Deze is bedoeld om wko-gebruikers met elkaar in contact te brengen, zodat zij kennis en ervaringen kunnen uitwisselen. Het geeft informatie over het beheren van een wko en publiceert verhalen van ervaringsdeskundigen met 'tips en trics'. Westgeest: “Het kennisniveau van gebruikers groeit het snelst als zij met elkaar in contact komen en elkaar inspireren om verbeteringen aan te brengen.”

BES LED

Moedige stap voorwaarts
De nieuwe belangenorganisatie erkent dat er bodemenergiesystemen zijn die niet goed functioneren. “Diverse onderzoeken wijzen dat uit en ook eindgebruikers geven die signalen af”, vertelt Westgeest. “Dat bezorgt bodemenergie als technologie een minder fraai imago. Het feit dat brancheorganisatie BodemenergieNL hun klanten nu helpt zich te organiseren, zodat zij eventuele problemen en successen kunnen delen, is een moedige stap voorwaarts.”

Ontmoet Gebruikersplatform deze herfst
Het gebruikersplatform laat de komende maanden op verschillende locaties van zich horen. Zo geven Chris Overes (Ministerie van Binnenlandse Zaken) en Michiel van der Wal (Wageningen UR) meerdere malen de presentatie 'Een WKO-installatie werkt alleen goed als je er werk van maakt' namens Gebruikersplatform Bodemenergie. 23 september zijn Overes en Van der Wal in Nieuw Welgelegen in  Utrecht, op 30 september doen zij het Philips Museum in Eindhoven aan. Op 5 oktober kunt u het gebruikersplatform ontmoeten bij Gemeentelijk Vastgoed Dag in Nyenrode Business Universiteit. Bekijkt u de nieuwe website voor de complete agenda. En sluit u aan voor kennisdeling, informatie en inspiratie op www.gebruikersplatformbodemenergie.nl.

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws