like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Ook in drukwerk is duurzaam de norm

Van: op 17 juni 2017

druklandElk bedrijf dat zich wil presenteren, wil communiceren of dat reclame wil maken komt voor de keuze te staan welke media daarvoor in beeld komen. Bijna altijd is drukwerk een onderdeel van die keuze. En als je voor die keuze staat, wil je die ook zo duurzaam mogelijk maken.

Hoewel we in een digitaal tijdperk leven zijn er nog altijd heel veel uitingen die niet door een boodschap op een scherm kunnen worden vervangen. Denk bijvoorbeeld aan een baliedisplay dat klanten wijst op een brochure die ze kunnen meenemen. Natuurlijk blijven er altijd visitekaartjes, of wil je flyers drukken die je snel aan mensen kan meegeven.

Duurzaam drukken is inmiddels de norm en gebeurt met behulp van toners en inkten die het milieu niet belasten en die ook recyclebaar zijn. Ook helpt het enorm mee aan het voorkomen van onnodig afval wanneer je in precies de aantallen kunt produceren, die je nodig hebt. Dat scheelt grondstoffen, papier en energie.

 

Drukwerk op gerecycled materiaal

Maar van groot belang is ook het materiaal waarop de reclameboodschap wordt gedrukt. Overmatige houtkap en uitgeputte productiebossen moeten ten koste van alles worden voorkomen. Ook een groeiende plasticberg moet worden tegengegaan. De sleutel ligt in hoge mate bij hergebruik. Sommige grote online drukkerijen hebben hiertoe belangrijke initiatieven genomen. De omschakeling naar hergebruik zet bij deze drukkerijen echt zoden aan de dijk. Flyers, folders, visitekaartjes en briefpapier worden gedrukt op dat voorzien is van een betrouwbaar keurmerk. De laatste tien jaar is er op het gebied van duurzaamheid enorm veel resultaat geboekt. Het heeft de tastbare reclameboodschap toekomstbestendig gemaakt. Een prima basis om onbezorgd van deze creatieve reclame-uiting te kunnen blijven genieten.

 

Duurzaam drukken bij een FSC drukkerij

Ga verantwoord om met mens en milieu. Zoek daarom een drukkerij die begaan is met het milieu. Een indicatie hiervoor is het FSC® keurmerk. Drukkerij Drukland is een voorbeeld van een drukkerij die dit certificaat in haar bezit heeft. Dit houdt in dat Drukkerij Drukland groene producten biedt in de meest brede zin van het woord. De drukkerij houdt niet alleen rekening met het beheer van de bossen, maar hecht ook waarde aan het in stand houden en beschermen van het bosgebied. Daarnaast is Drukkerij Drukland ook alert op de sociale omstandigheden van de plaatselijke bevolking. De rechten van de mensen moeten gerespecteerd worden. FSC gecertificeerd drukwerk houdt illegale houtkap tegen en zorgt ervoor dat er geen mensenrechten worden geschonden bij het productieproces.

Bij een drukkerij met een FSC® keurmerk kan je er dus op vertrouwen dat het drukwerk op verantwoorde wijze is geproduceerd. Zowel op een eerlijke als op een duurzame manier.

 

Meer artikelen uit de categorie: Info