like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Ook relatiegeschenken worden steeds meer duurzaam

Van: op 12 juni 2018

We dragen steeds vaker ons steentje bij aan een beter milieu. We recyclen afval en gebruiken duurzame bronnen van energie wanneer mogelijk. Van het plaatsen van zonnepanelen tot het kweken van eigen groenten en fruit; Nederland wordt steeds duurzamer. Dit zien we niet alleen in de particuliere huishoudens, maar ook in veel bedrijven steeds vaker terug. Flexwerken wordt steeds vaker geaccepteerd en reizen met de fiets wordt zoveel mogelijk gepromoot. Een gezonde werkomgeving is niet alleen belangrijk voor de medewerkers, maar ook voor de bezoekers en mogelijke klanten van een organisatie.

Duurzaamheid is een van de belangrijkste onderdelen in het creëren van deze gezonde, maatschappelijk verantwoorde bedrijfscultuur. Dit is ook terug te zien in de relatiegeschenken van de afgelopen jaren. Naast de standaard bier en wijn pakketten worden er nu ook steeds meer duurzame pakketten aangeboden en verkocht.

 

Een duurzaam bestaan

Relatiegeschenken van aanbieders als Matrijs proberen de ontvanger zoveel mogelijk te ondersteunen in een duurzaam bestaan. Zo heb je de ecologische producten waar een duurzamer bestaan mee gemotiveerd wordt, zoals bijvoorbeeld een shower timer. Maar ook het aanbieden van relatiegeschenken in een specifiek thema is bij veel aanbieders mogelijk. Een duurzaam pakket met biologische wijnen bijvoorbeeld, receptenboeken voor duurzame maaltijden of andere leuke, biologische en duurzame ideeën. Door het ruime assortiment kun je altijd wel een relatiegeschenk vinden dat bij jouw onderneming en doelgroep past.

 

Voordelen van het relatiegeschenk

Het aanbieden van relatiegeschenken brengt vele voordelen met zich mee. Niet alleen is het een effectieve blijk van waardering, het voldoet ook als een handig marketingmiddel. Zo laat je bijvoorbeeld zien dat een organisatie maatschappelijk betrokken is en dat duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staat. Op hetzelfde moment worden natuurlijk ook logo en naam van de onderneming vermeld op het geschenk. Ook dit zorgt weer voor directe promotie van de onderneming. Maar het belangrijkste blijft nog altijd het stukje waardering dat een onderneming geeft richting een specifieke relatie.

 

Duurzame relatiegeschenken

Duurzame relatiegeschenken worden veelal ook gemaakt van biologisch afbreekbaar of gerecycled materiaal. Zo promoot niet alleen het geschenk een duurzaam bestaan, maar is ook de verpakking duurzaam. Dat scheelt weer afval! Een duurzaam relatiegeschenk kan door de veelzijdigheid op ieder moment gegeven worden. Of het nu een leuk thema-geschenk is na het afsluiten van een opdracht, of een samengesteld pakket voor de kerst- of andere feestdagen. Een duurzaam relatiegeschenk is nu eenmaal net wat specialer dan een simpele pen of een kaart met een bedankje.

 

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dan kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!