like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Overgewicht ook na de dood een groot probleem

Van: op 18 augustus 2015

funeralxlOvergewicht is niet alleen problematisch voor je gezondheid, het zorgt ook na de dood nog voor onverwachte problemen. Dat ontdekten ze in Schotland, waar de steeds groter worden grafkisten niet meer door de poorten van veel crematoria gaan.

Gevolg is dat veel Schotten bijna noodgedwongen kiezen voor begrafenis, want het alternatief bestaat uit een reis van soms honderden kilometers naar een crematorium dat groot genoeg is.

Maar daar is het probleem nog niet opgelost, want ook de begraafplaatsen moeten zich aanpassen. De oversized kisten zijn namelijk zo zwaar, dat ze niet meer met de hand het graf in getild kunnen worden. Daar komt nu vaak zwaar hijsmateriaal aan te pas.

Lees meer op Metro UK

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws