like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

SnappCar haalt ruim half miljoen op bij de crowd

Van: op 15 april 2014

snappcarRuim 477 investeerders hebben in de afgelopen acht weken via Oneplanetcrowd € 558.625 geïnvesteerd in SnappCar en zijn daarmee mede-eigenaar geworden van de grootste online community waar particulieren hun auto’s kunnen delen. Niet eerder werd zoveel geld opgehaald via een Nederlands crowdfunding platform. Ook is het een record in aandelen crowdfunding, waarbij particulieren mede-aandeelhouder van een bedrijf kunnen worden. Voor SnappCar overtreft het bedrag de verwachtingen en vormt het dé basis voor de verovering van Europa samen met haar community.

SnappCar’s aanvankelijke ambitie was om € 100.000 op te halen bij het publiek. Dat doel werd binnen 8 dagen bereikt. Met nog 7 weken te gaan verhoogde SnappCar het doel naar  € 250.000. Toen dat bedrag in week 4 van de campagne werd behaald, formuleerde SnappCar het ultieme doel van € 500.000. Vannacht, op de laatste dag van de campagne werd dat bedrag ruim bereikt: € 558.625. Pascal Ontijd, mede-oprichter SnappCar: “Wij zijn een peer2peer community die heeft gekozen voor community financiering. Onze community kan nu letterlijk en figuurlijk delen in ons succes. Dit geeft ons niet alleen het benodigde kapitaal maar ook ontzettend veel energie en vertrouwen onderweg naar Europa.”

2,5 Miljoen minder auto’s in Europa

SnappCar wil bereiken dat er in 2017 250.000 Europese auto’s worden gedeeld via haar platform. Voor elke auto die wordt gedeeld, verdwijnen er gemiddeld tien. 250.000 deelauto’s via SnappCar betekent dan ook 2,5 miljoen minder auto’s in Europa. Met een forse reductie van de CO2 uitstoot die vrijkomt tijdens het rijden, maar vooral tijdens de productie, als gevolg. Daarnaast zorgt autodelen voor bewuster rijgedrag en meer sociale cohesie tussen mensen onderling. Afgelopen zomer zette SnappCar met de uitbreiding naar Duitsland de eerste stap over de grens, dit jaar volgt Groot-Brittannië.

Nog dit jaar converteren

Niet eerder werd zo’n groot bedrag binnengehaald met behulp van converteerbare leningen op een crowdfunding platform in Nederland. Particulieren die hebben geïnvesteerd in SnappCar hebben nu het recht om de lening later om te zetten naar certificaten van aandelen op het moment dat er een grote vervolginvesteerder wordt aangetrokken. SnappCar is momenteel in ver gevorderde gesprekken met investeerders. Het bedrijf verwacht dat de crowd nog dit jaar de mogelijkheid krijgt om de leningen te converteren naar aandelen met een korting op dezelfde aandelenprijs die de vervolginvesteerder betaalt.

www.oneplanetcrowd.nl/project/snappcar

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws