like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Sponsor zonne-energie voor een club

Van: op 25 juli 2017
softs energiesponsoringSofts Points zijn draaibare, driehoekige panelen die tegen de gevel van een gebouw gemonteerd worden of geplaatst worden op de grond zoals op rotondes. Schijnt de zon, dan wekken de zonnepanelen energie op. Die kan dan gebruikt worden voor energiesponsoring. Is het bewolkt, dan draait het systeem een slag en absorbeert het bijvoorbeeld CO2. Of het draait nog een slag en het toont een logo of een boodschap. De driehoekige panelen zijn ook te gebruiken om de lucht te zuiveren of om regenwater op te vangen.
Ieder Softs Point levert een exploitatie-overschot op. Het exploitatieoverschot uit Softs Points wordt ingezet om op allerlei locaties zonnepanelen met gratis zonne-energie te kunnen plaatsen. Softs noemt dit SponsorSolars. SOLARWATT is een van de eerste deelnemers en voorziet in de levering van glas-glas zonnepanelen als het Softs Points door hen is aangebracht. Het energie-overschot dat daaruit voortkomt, wordt dan ingezet in de vorm van EnergieSponsoring. Met deze duurzame drietrapsraket kunnen Softs samen met gemeenten, bedrijven, maatschappelijke organisaties en individuele burgers werken aan verduurzaming.
 
Bij EnergieSponsoring worden maatschappelijke organisaties gesponsord om, zonder zelf te investeren, maatregelen te nemen waarmee zij de energiekosten kunnen verlagen en waarmee ze kunnen verduurzamen. Iets wat bij de meeste maatschappelijke organisaties hoog op de agenda staat maar waar meestal geen geld voor is. De organisaties of gebouweigenaren die een Softs Point huren, kunnen zelf aangeven aan welke maatschappelijke organisatie zij het exploitatie-overschot van hun Softs Points beschikbaar stellen via EnergieSponsoring.
 

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dan kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!