like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Systemen in transitie: verwarring én volop kansen op de werkvloer

Van: op 8 november 2013

67Elke sector krijgt er mee te maken. Het lijkt of beproefde oplossingen niet meer werken. Het systeem vraagt iets anders: andere invalshoeken? een bredere blik? nieuwe samenwerkingspartners? We leven in een tijd van ingrijpende veranderingen in het systeem en gelukkig zijn er steeds meer mensen die dit ook beseffen.  Met z’n allen zijn we op zoek naar nieuwe oplossingen die passen bij de toekomst.

Naast verwarring is een groot voordeel van deze tijd dat er meer dan ooit bewegingsruimte voor verandering  is. Maar wie springen er nu in dat gat?

Als je in een organisatie kijkt naar wie deze uitdaging willen oppakken dan zijn het soms jonge talenten, maar soms ook ervaren oude rotten die hun stem laten horen.

Wat hebben zij met elkaar gemeen?  Ze zijn nieuwsgierig, altijd op zoek naar nieuwe waardevolle verbindingen, ze geven niet snel op, zijn betrouwbaar en kunnen schakelen tussen leiding nemen, hun inhoudelijke kennis en de strategische organisatieopgaves.

Deze pioniers van de toekomst hebben er zin in en zoeken  handvatten om hun inzet in deze tijd de grootste kans van slagen te geven. Willen hun vaardigheden aanscherpen en arsenaal aan in te zeten instrumenten en middelen vergroten.

Met de leergang ‘Transities – wat is jouw positie?’ die wordt gegeven door Harry te Riele & Esther van der Valk leer je het grote en kleine verhaal achter de transitie in jouw veld of branche kennen. Je krijgt handvatten aangereikt die passen bij jouw situatie en karakter. Je leert hoe je de kans op slagen vergroot. Je krijgt overzicht, leert je positioneren in het veranderproces en je wordt een bron van aanstekelijke energie en hoop voor je omgeving.

Meer weten over de leergang? Klik hier.

Lees meer over: , ,

Meer artikelen uit de categorie: Inzicht

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws