twoty 1516Guido van de Wiel mag zich komend jaar Trendwatcher of the Year 2015/2016 noemen. Dat is  op de TWOTY Awards in De Fabrique in Utrecht bekend gemaakt. De prijs voor beste Trend Forecaster ging naar Truus Dokter. Beide winnaars legden in hun visie op de toekomst de nadruk op duurzaamheid en het belang van ‘human-focused organisations’: "Van duurzaamheid naar dierzaamheid" zoals Guido het in zijn speech zelfs omschreef"

Dat sluit aan bij de visie van Dieuwertje Damen, Managing Director van Rainbow Collection, die de prijs voor Trendwatcher of the Year uit mocht reiken. Zij introduceerde het bedrijf van de toekomst als de 'Ecosystem Enterprise'. "De ontwikkeling die decennia geleden is ingezet met duurzaamheid zal zich voortzetten richting integraal ecosysteem denken. Dit heeft invloed op de manier waarop we omgaan met onze bronnen, maar ook hoe we onze organisatiestructuren en onze marketing gaan vormgeven”. Haar bureau Rainbow Collection helpt bedrijven op creatieve en strategische wijze klaar te stomen voor een duurzame toekomst.

Vraag Offerte aan

Waarom duurzaamheid zo belangrijk is werd tijdens de TWOTY Awards 2015/2016 nogmaals duidelijk: Vlisco en Salux Healthcare vertelden in een inspirerende case hoe zij als opkomende ondernemingen de vruchten plukken van toekomsttrends en deze vertalen naar duurzame innovatie. Ook werd duidelijk dat een hoop bedrijven de boot naar een duurzame toekomst zullen missen als zij niet nu gaan veranderen. De tip van Truus om maandag ochtend te beginnen: "Verander je denkwijze; stap af van het louter financiële ‘groei-denken’, focus op maximalisering van resultaat en structureer je organisatie als fractals in de natuur".

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. - Hier kun je lid worden. - En hier kun je doneren.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws