• Service
  • Over ons
  • Leden
  • Vacatures
  • Contact
Duurzaamnieuws
  • Home
  • Nieuws
  • Kort nieuws
  • Inzicht
  • Opinie
  • Klimaat
  • Economie
  • Vakantie
  • Corona
  • Kantelpunten
  • DDWD overzicht
  • Zoek
  • Menu Menu

Tweede ‘ReThink Protein Challenge’ van start

12 januari 2021|doorredactie|induurzaam ondernemen, innovatie, voeding

rethink protein

Wageningen University & Research (WUR) zet opmaat naar eiwittransitie door: op 14 januari 2021 gaat de tweede editie van de WUR Student Challenge ‘ReThink Proteine’ van start. Er doet een indrukwekkende lijst deelnemers aan mee. Iedereen kan de kick-off volgen vanaf 15.00.

Naast inschrijvingen uit Nederland zijn o.a. landen als de VS, Canada, Sri Lanka, Duitsland, Brazilië en China vertegenwoordigd door 353 Master & Bachelor studenten. De missie: ontwerp een bedrijfsidee of prototype dat helpt om 9 miljard mensen op een gezonde, betaalbare en voor onze planeet duurzame manier van voldoende eiwitten te voorzien.

Waarom is de eiwittransitie belangrijk?

De laatste decennia zijn we steeds meer vooral dierlijke producten met dierlijke eiwitten gaan eten zoals vlees, vis, ei, melk en kaas.  Maar om iedereen in de toekomst te kunnen voeden is het goed om weer meer plantaardige eiwitten te gaan eten en meer te variëren in eiwitten. Want de productie van dierlijke eiwitten heeft grote invloed op milieu en klimaat. Denk aan stikstof en methaan. Door meer plantaardige eiwitten te consumeren krijgen we een duurzamer eetpatroon.

Unieke samenwerking bedrijfsleven en wetenschappers

Niet alleen studenten zetten zich in deze Challenge in voor de eiwittransitie. Ruim 30 coaches uit het bedrijfsleven en de academische wereld staan de studenten bij met kennis en kunde. Zo worden er gedurende de periode van de Challenge diverse online events (o.a. webinars, trainingen, consultantsessies) opgezet waarbij studenten en de participerende bedrijven interactie hebben om zo kennis te delen en te bundelen.

Spectaculaire kick-off

Op 14 januari vindt de kick-off middels een online event plaats. Daarmee wordt de Challenge vanaf de Campus in Wageningen officieel geopend. Tijdens dit event, gepresenteerd door Sabine Leijten en tafeldame Stacy Pyett (WUR), geven vertegenwoordigers van Unilever, IFF, Royal Consun, The Good Food Institute en WUR hun visie op de toekomst van eiwitten. Daarnaast reageren wetenschappers op stellingen rond de eiwittransitie en laat de winnaar van de ReThink Protein Challenge van afgelopen jaar zien waar zijn prototype toe heeft geleid.

Dit winnende prototype kwam van de Colombiaanse Edgar Suarez Garcia. Zijn idee was om eiwitten uit algen te isoleren. "Algen gebruiken co2 om te groeien, dus door ze te kweken, wordt koolstofdioxide in de atmosfeer verminderd. Dat maakt het het een duurzame manier om eiwitten te produceren", legt Suarez Garcia uit. Inmiddels heeft Suarez Garcia meerdere prijzen met zijn idee gewonnen en heeft hij een eigen bedrijf, FUMI Ingredients, opgestart.

€ 15.000,- prijspool

In maart zal de eerste selectie van de beste 30 ideeën plaatsvinden. Deze semifinalisten werken toe naar de laatste selectieronde in mei. De winnende ideeën zullen op 25 juni bekend gemaakt worden tijdens de ‘Grand Finale’. De studenten maken tevens kans op de prijspool t.w.v. € 15.000,00 als ondersteuning om de volgende stappen te zetten naar een eigen start-up.

De Kick-Off & Challenge is op 14 januari van 15.00 tot 16.30 te volgen via:

  • Website www.rethinkprotein.nl
  • Linkedin https://www.linkedin.com/company/wur-student-challenges/
  • Instagram https://www.instagram.com/wurstudentchallenges/ tag @wurstudentchallenges
  • Facebook https://www.facebook.com/wurstudentchallenges  tag @wurstudentchallenges
  • Twitter https://twitter.com/WURchallenges tag @WURchallenges
duurzaam nieuws en duurzame informatie op mastodon
  • Delen op Facebook
  • Delen op LinkedIn
  • Delen via e-mail
Goed dat je Duurzaamnieuws leest. Hier vind je actuele ontwikkelingen en inzichten rond duurzaamheid, klimaat en veiligheid die je niet overal al leest. Dat bieden we onafhankelijk, zonder subsidies, overheidssteun of rijke aandeelhouders, maar vooral met hulp van bijdragen van onze lezers. We willen zo lang mogelijk onze informatie gratis aanbieden en voor iedereen toegankelijk houden, omdat het zo belangrijk is dat iedereen meedoet aan de omslag naar duurzaamheid en daar goed en eerlijk over geïnformeerd is.

Dit is een belangrijke tijd, waarin we de richting van de toekomst bepalen. Krijgen we klimaatverandering onder controle? Kunnen we onze veiligheid in stand houden? Nemen we de juiste maatregelen, ook voor een eerlijker samenleving? Als je kunt, is dit een mooi moment om ons te helpen. Steun ons als lid of donateur. Dank je wel.

Hier kun je lid worden.
En hier kun je doneren.



Wil je ons liever eerst een tijdje volgen? Meld je dan hier aan voor de gratis nieuwsbrief.

Alvast bedankt - en blijf veilig en gezond!
Team Duurzaamnieuws

Nieuws

  • oogst afrika voorspellem Artificiële intelligentie AI helpt oogsten in Afrika te voorspellen6 juni 2023 - 09:32
  • wegwerp plastic Gaan we naar plasticvrij of naar toekomstbestendige plastics?4 juni 2023 - 11:08
  • ddwd 19 Duurzaam De Week Door 22: Oliedomme greenwashing en de olifant in de rechtszaal4 juni 2023 - 08:51
  • kantelpunt klimaatverandering permafrost Continenten als warmtebatterij slaan meer warmte op3 juni 2023 - 11:42
  • stikstofnormStappenplan stikstof bespaart 33 miljard en haalt alle milieudoelen2 juni 2023 - 12:32

Inzicht

  • duurzaam voedingspatroon De 3 belangrijkste stappen voor een duurzaam voedingspatroon23 mei 2023 - 09:05
  • links rechts politiekPeilingen voor de Tweede Kamer: wordt Pieter Omtzigt de volgende premier?23 mei 2023 - 07:00
  • kantoorEen duurzame economie en duurzaam ondernemen begint bij bestuurders16 mei 2023 - 18:17

Opinie

  • nieuwe duurzaamheid houdt ons overeind We hebben een nieuwe duurzaamheid nodig4 januari 2023 - 17:01
  • ontmenselijking 2022 het jaar van ontmenselijking11 december 2022 - 11:00
  • Een sprong in de tijd9 november 2022 - 09:16
speedcomfort radiatorventilator

Duurzaamnieuws wordt mede mogelijk gemaakt door:

elektrischeautolease.nl - elektrische auto leasen

energie aanbiedingen
energie vergelijken

Service

  • Gratis nieuwsbrief
  • Lid worden
  • Doneren
  • Privacy policy
  • Blog
  • Mastodon

Rubrieken

  • Nieuws
  • Inzicht
  • Opinie
  • Info

Onderwerpen

  • Energie
  • Economie
  • Klimaat
  • Voeding
  • Hormoonverstoorders
  • Kantelpunten
  • Corona

Creative Commons-Licentie

CC uitsluitend van toepassing op tekst redactie. Overige content alle rechten voorbehouden aan auteurs / producenten.

Duurzaamnieuws, nieuws over duurzaamheid

is een uitgave van stichting iNSnet.

duurzaam nieuws en duurzame informatie op mastodon
duurzaam nieuws en duurzame informatie op facebook
duurzaam nieuws en duurzame informatie op twitter
duurzaam nieuws en duurzame informatie op rss
Zo verduurzaam je je badkamer ijs noordpool Kantelpunten 3: Positieve terugkoppelingen door smeltend ijs
Scroll naar bovenzijde

AVG Toestemmingen

Bij duurzaamnieuws.nl nemen wij uw recht op privacy serieus. Wij plaatsen enkele cookies die nodig zijn om onze website optimaal te laten functioneren. Onderstaand ziet u welke verplichte en optionele toestemmingen u ons verleent om uw persoongegevens te verwerken op deze website. Als u deze toestemmingen wilt intrekken klikt u op 'Vergeet mij' onderaan deze pagina.

Privacy verklaring | Sluiten
Instellingen