powersaverDe app Powersaver van de Universiteit Utrecht is ontworpen om je te helpen beter met energie in je huishouden om te gaan. Je wordt uitgedaagd om in acht weken minimaal 15 procent energie te besparen op je huidige energieverbruik. Zonder dat je hiervoor nieuwe apparaten hoeft aan te schaffen of veel comfort moet inleveren. Het is de opsomming van kleine maatregelen en aanpassen van eenvoudige gewoonten die deze grote besparing kunnen bewerkstelligen.

Powersaver is ontwikkeld door onderzoeker Jan Dirk Fijnheer van de Universiteit Utrecht. Zijn onderzoek gaat over het gebruik van persuasieve games en gamification in relatie tot duurzaam energieverbruik (aardgas en elektriciteit) van huishoudens. Het onderzoek richt zich op de vraag hoe een game de houding en het gedrag ten opzichte van duurzaam energieverbruik thuis op langere termijn kan veranderen. Er worden twee grote studies gedaan. In de eerste studie wordt onderzocht wat voor effect het spelen van een energy game heeft ten opzichte van het gebruik van een energy dashboard op gedrag en houding ten aanzien van duurzaam energieverbruik in het huishouden. In de tweede studie wordt onderzocht welke invloed  de game elementen feedback, personalisatie en competitie van een energy game hebben op gedrag en houding ten aanzien van duurzaam energieverbruik in het huishouden.

Vraag Offerte aan

Wil je Jan Dirk helpen met zijn onderzoek, bijdragen aan een beter milieu én geld besparen op je energieverbruik? Op de site powersaver.sites.uu.nl kun je meer informatie vinden over Powersaver en je opgeven via het inschrijfformulier.

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. - Hier kun je lid worden. - En hier kun je doneren.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws