like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Verduurzaming bedrijfspand noodzakelijk door nieuwe wetgeving energielabel C

Van: op 24 januari 2019

duurzaam beleggen

Doordat de focus van het bedrijfsleven meer gaat liggen op een schoner milieu en energiebesparing zal er in de toekomst strengere regelgeving komen voor energielabels voor bedrijven.

‘Groen ondernemen’ is de toekomst en bedrijven die zich richten op energiebesparing en het verduurzamen van hun bedrijfspand hebben een belangrijke uitdaging voor de nabije toekomst.

Energielabel voor uw bedrijfspand

Een energielabel voor een bedrijfspand geeft aan welke energiebesparende maatregelen zijn genomen in een bedrijfspand. Een energielabel bestaat uit een rapport van de prestaties van het pand op het gebied van energiezuinigheid. Het rapport wordt opgesteld door een erkend adviseur. In het rapport staan adviezen om het pand zuiniger te maken en bevat tevens de klasse van het pand, opgedeeld in A++ tot en met G. Per januari 2015 zijn energielabels verplicht voor het verhuren, verkopen of opleveren van bedrijfspanden. Wanneer men niet in het bezit is van een bedrijfslabel kan men een boete tegemoet zien, die kan oplopen tot €20.000,-.

De toekomst van energielabels 

In de komende jaren wordt de regelgeving omtrent energielabels voor bedrijven aangescherpt. Per 2023 moeten alle kantoorpanden die groter zijn dan 100m2 in het bezit zijn van minimaal een energielabel C. Bedrijfspanden die een lager label hebben (D, E, F of G) mogen niet meer worden gebruikt en zullen onbruikbaar worden verklaard. Kantoren die een label D t/m G hebben kunnen door bouwkundige ingrepen een energielabel C verkrijgen.

Milieubesparende acties zijn vaak minder complex dan in eerste instantie lijkt. Een bedrijfspand kan door enkele ingrepen al in aanmerking komen voor een energielabel C. Bedrijven kunnen hierbij letten op goede isolatie, energiezuinige verlichting, energiezuinige verwarming en bijvoorbeeld het investeren in zonnepanelen. U kunt hierover advies inwinnen bij een erkend energieadviseur gespecialiseerd in energielabels voor bedrijfspanden.

 

Meer artikelen uit de categorie: Info