like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Zelfstroom – iedereen kan nu zelf energie opwekken

Van: op 27 oktober 2014

zonnepanelen van Zelfstroom’De zon is een prachtige energiebron die helemaal gratis is en ons milieu niet belast. Hoewel er zoveel technieken zijn om duurzamer te leven, wekken we in Nederland slechts 5% van onze stroom duurzaam op. De rest komt vooral uit kolencentrales. Daardoor behoort de luchtkwaliteit in Nederland tot de slechtste in Europa’. De nieuwe energieleverancier Zelfstroom vindt dat Nederland onafhankelijk moet worden van fossiele brandstoffen en wil samen met particulieren zorgen voor een versnelling naar een duurzamere wereld.

Met deze missie wil Zelfstroom-oprichter Bram Leijten de grootste drempels voor particulieren om over te gaan op zonne-energie wegnemen. ‘Wij nemen alle drempels weg. Mensen met een eigen dak hoeven niet langer te wachten. Zelf stroom opwekken kan nu echt iedereen. ‘

Fairphone 3_Staring lady

Er is géén reden meer om niet mee te doen.

Hoewel steeds meer particulieren interesse hebben om zelf stroom op te wekken, aarzelen nog veel mensen om dit ook daadwerkelijk zelf te doen. Om het particulieren dus makkelijk te maken zorgt Zelfstroom ervoor dat iedereen met een eigen dak mee kan doen. Deze nieuwe duurzame energieleverancier neemt alle mogelijke drempels weg. Zo bieden ze standaard een opbrengstgarantie van 10 jaar, verhuizen ze de panelen naar wens mee naar een volgende woning en is het bijvoorbeeld ook mogelijk om je panelen in te ruilen voor de nieuwste soort van dat moment. Wie even geen zin of ruimte heeft om de zonnepanelen te kopen, kan ook huren. En om de klant volledig te ontzorgen, verzorgt Zelfstroom ook de overige 100% groene energie. ‘Dit doen we als service tegen kostprijs. We willen namelijk uit principe niets verdienen aan energie die niet zelf is opgewekt.’ Ze kiezen ervoor om gemak, flexibiliteit én voordeel te leveren om iedereen met een eigen dak te interesseren voor het zelf maken van stroom. Zo kan de versnelling naar een duurzamere wereld er ook echt komen.

zelfstroom zonnepanelen op het dakGeïnteresseerden kunnen een gratis offerte opvragen voor een zonnestroom systeem op maat. ‘Het enige wat we eigenlijk van de klant nodig hebben zijn naam en adres gegevens. Wij meten het huis helemaal in en geven dan het beste advies voor de klant.’ De klant hoeft niets te doen, Zelfstroom regelt alles, zelfs de overstap van de oude energieleverancier. Binnen één dag is alles geïnstalleerd en kan de klant tenminste 30 jaar onbezorgd genieten van zelf opgewekte stroom.

Eerste zonnepaneel krijg je cadeau

Om de versnelling te brengen op weg naar onafhankelijkheid van fossiele brandstoffen en daarvoor de drempel om zelf stroom te maken nog een stukje extra te verlagen, heeft Zelfstroom de volgende actie in oktober: wie zelf stroom gaat maken met Zelfstroom ontvangt deze oktobermaand het eerste zonnepaneel cadeau. Hoeveel panelen iemand nodig heeft en hoeveel een huishouden kan besparen is ook eenvoudig zelf te berekenen: http://www.zelfstroom.nl/actie/

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Advertorial, Inzicht

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws




 

Reacties: (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Dirk hofman schreef:

    Gratis energie van de zon, is prachtig wij hebben inmiddels ook 12 grote zonnepanelen op ons dak, we gaan er voor om zelfvoorzienend te worden ook op gasgebied. Is nog moeilijk trouwens.
    Maar laatst las ik ergens dat de regering nu dus weer belastingcentjes mis loopt en dat ze een zonne-energie belasting in willen voeren.
    Laten we hopen dat dit toch niet echt door gaat.