like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Zo verkoop je zonnestroom aan je buren

Van: op 9 november 2015
zon vandebronVandebron start een online dienst waarmee de teruggeleverde energie van zonnepanelen van particuliere eigenaren wordt verkocht aan andere particulieren. Want steeds meer huishoudens investeren in zonne-energie, maar omdat de overgeproduceerde energie wordt teruggeleverd aan een traditioneel energiebedrijf, loont het amper om zonnepanelen te installeren waarmee op jaarbasis meer wordt opwekt dan het eigen verbruik.Eerste energiedienst voor verkoop zonne-energie van particulieren, aan particulieren
Vandebron begon als marktplaats voor duurzame energie waar onafhankelijke producenten van duurzame energie, met bijvoorbeeld een windmolen, hun energie rechtstreeks aan consumenten kunnen verkopen. Vandebron stelt de marktplaats nu ook open voor particulieren en bundelt alle daken die schone energie overproduceren deze energie gezamenlijk, als één collectief te verkopen.

Aan het Zonnecollectief kan iedereen deelnemen, zowel mensen die zonne-energie willen afnemen als mensen die zonne-energie willen verkopen. Dat werkt heel simpel; Het enige dat een deelnemer hoeft te doen is inschrijven. De kale stroomprijs (exclusief belastingen en toeslagen) die afnemers betalen, komt voor 100% toe aan de eigenaren van de zonnepanelen.

De terugleververgoeding wordt daarmee voor nu 10,5 cent per kWh, de hoogste terugleververgoeding voor particulieren. Remco Wilcke: “We willen de gamechanger zijn die de markt nodig heeft. Er zijn genoeg mensen die investeren in schone energie, daarvoor willen we een betere prijs faciliteren door simpelweg vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Zo wordt het aantrekkelijker om meer te produceren dan je zelf nodig hebt.”

Remco Wilcke: “De meeste huishoudens met zonnepanelen produceren maar een beetje over, zelden genoeg om een ander huishouden op aan te sluiten. Maar door alle daken te bundelen, kunnen we wel huishoudens aansluiten.”

Doordat de levering van de energie via het landelijke elektriciteitsnet gaat is de levering van energie gegarandeerd. De kilowatturen worden op jaarbasis afgerekend. Zowel afnemende als producerende huishoudens kunnen zich melden op www.vandebron.nl/zonnecollectief

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws