• Service
  • Over ons
  • Vacatures
    • Vacatures via Greenjobs.nl
    • Vacatures via Duurzame Vacaturebank
  • Contact
  • Ledeninfo
Duurzaamnieuws
  • Home
  • Nieuws
  • Inzicht
  • Opinie
  • Klimaat
  • Voor de Toekomst
  • Economie
  • Boeken
  • Kantelpunten
  • Auteurs
    • Peter van Vliet
    • Jac Nijssen
    • Han Blok
    • Jan Torringa
    • Huib Stam
    • Gastauteurs
  • Zoek
  • Menu Menu

Webinar: plantaardige producten maken ‘die werken…’

23 maart 2021|doorredactie|invoeding

webinar

In de Webinar Series Future of Food, bespreken WUR-experts en partners van de ReThink Protein Challenge maandelijks de uitdagingen en kansen binnen de eiwittransitie. 

Op donderdag 25 maart om 14.00 uur zal Unilever haar baanbrekende werk om verbeterde plantaardige producten te maken presenteren.

 Top Experts Unilever gastsprekers bij Webinar 

De eerste spreker is René Draaisma.

Hij werkt al meer dan 22 jaar voor Unilever R&D als onderzoekwetenschapper, projectleider en producteigenaar over veel verschillende onderwerpen die allemaal verband houden met biotechnologie. Het vinden van duurzame oplossingen met biotech is zijn grootste passie. In deze webinar zal René Draaisma inzichten delen over alternatieve eiwitroutes met behulp van de op de zon gebaseerde opties; Microbiële fermentatie, cellulaire landbouw en precisie-fermentatie en bespreek de samenwerking tussen Unilever en Algenuity..

De tweede spreker is Alessia Ermacora.

Alessia Ermacora is als projectmanager bij Unilever verantwoordelijk voor het onderzoeksprogramma rond smaak voor plantaardige toepassingen. Ze is gepromoveerd in Levensmiddelenchemie en haar belangrijkste expertisegebieden zijn voedselveiligheid, voedselkwaliteit en houdbaarheid, en smaak. De presentatie van Alessia Ermacora zal zich richten op de uitdagingen en mogelijke oplossingen bij het ontwikkelen van smaken voor plantaardige oplossingen.

Unilever heeft grote ambities op gebied van plantaardige voeding

Unilever neemt gezonde en duurzame voeding voor de toekomst, zeer serieus.

‘Wij geloven dat plantaardig onderzoek cruciaal is om 10 miljard mensen in het jaar 2050 van gezond en duurzaam voedsel te voorzien, en we zijn van plan hierin voorop te lopen. We hebben de juiste merken, wereldwijde consumenteninzichten en de relevante technologische mogelijkheden om plantaardig onderzoek te stimuleren. Maar we kunnen dit niet alleen. Alleen samen met complementaire partnerschappen en onze leveranciers kunnen we werken aan wat volgens ons de kerngebieden zijn om verder te gaan, namelijk het verbeteren van de duurzaamheid en kosten van onze ingrediënten en processen.’, legt René Draaisma uit.

‘Unilever heeft een missie om plantaardig voedsel mainstream te maken. We willen dat deze producten voedzaam, duurzaam en erg lekker zijn. Mijn presentatie zal gaan over de uitdagingen en mogelijke oplossingen die komen kijken bij het ontwikkelen van smaken voor plantaardige toepassingen.’. Aldus Alessia Ermacora.

WUR nodigt je uit om deel te nemen aan deze webinar, waardoor je visie op duurzame voeding in de toekomst wellicht verandert.

Je kunt de webinar donderdag 25 maart vanaf 14.00 uur bijwonen via https://event.webinarjam.com/register/102/n6rl0f8l

duurzaam nieuws en duurzame informatie op mastodon
  • Link naar Facebook
  • Link naar LinkedIn
  • Link naar Mail

Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief. Meld je hier aan.

( Je kunt ons ook steunen door lid te worden of te doneren )

Nieuws

  • Stilvallen van de Amoc golfstroom IPCC klimaatverandering
    Stilvallen golfstroom dichter bij dan ooit, opnieuw bevestigd12 juni 2025 - 08:00
  • overshoot
    Wereld Overshoot Day 2025 valt op 24 juli7 juni 2025 - 10:47
  • tipping points kantelpunten klimaat
    Meerdere klimaatextremen tegelijk: “Dit wordt het nieuwe normaal”6 juni 2025 - 11:38
  • duurzaam kopen
    Duurzaamheid Nederlanders nauwelijks veranderd in twintig jaar6 juni 2025 - 10:43
  • links rechts politiek
    Peilingen: Wordt Wilders afgerekend op het ‘verraad van Nederland’?4 juni 2025 - 08:00

Inzicht

  • boerin
    Met wie praat de politiek, met de macht of met de boeren?12 juni 2025 - 08:32
  • microbioom in de bodem
    De toekomst ligt in een levende bodem7 juni 2025 - 10:08
  • precisie fermentatie is voedselrevolutie
    Hoe de smaak van melk met cultuur verbonden is1 juni 2025 - 10:38

Opinie

  • elektriciteitsnet
    Innovatieve bedrijven de dupe van netcongestie: een dubbele verliespost voor Nederland28 april 2025 - 11:26
  • hoogoven
    Gure tijden in staal vragen om slim investeren17 december 2024 - 15:42
  • bosbrand
    We hebben een nieuwe alarmfase: klimaatverhitting23 juli 2024 - 17:17

Duurzaamnieuws wordt mede mogelijk gemaakt door:

elektrischeautolease.nl - elektrische auto leasen


Service

  • Gratis nieuwsbrief
  • Lid worden
  • Doneren
  • Privacy policy
  • Blog
  • Mastodon

Rubrieken

  • Nieuws
  • Inzicht
  • Opinie
  • Info

Onderwerpen

  • Energie
  • Economie
  • Klimaat
  • Voeding
  • Hormoonverstoorders
  • Kantelpunten
  • Corona

Creative Commons-Licentie

CC uitsluitend van toepassing op tekst redactie. Overige content alle rechten voorbehouden aan auteurs / producenten.

Duurzaamnieuws, nieuws over duurzaamheid

is een uitgave van stichting iNSnet.

duurzaam nieuws en duurzame informatie op mastodon
duurzaam nieuws en duurzame informatie op facebook
duurzaam nieuws en duurzame informatie op twitter
duurzaam nieuws en duurzame informatie op rss
vpro tegenlicht: never waste a good crisistegenlicht crisisinnovatie expoInschrijvingen bezoek InnovatieExpo’21 van start
Scroll naar bovenzijde

Cookies en privacy

Om de privacy van de gebruikers van Duurzaamnieuws.nl zo goed mogelijk te beschermen plaatsen we geen tracking cookies op de site. Meer over cookies en privacy vind je in ons privacy reglement.

Privacy verklaring
Sluiten