In de Webinar Series Future of Food, bespreken WUR-experts en partners van de ReThink Protein Challenge maandelijks de uitdagingen en kansen binnen de eiwittransitie.
Op donderdag 25 maart om 14.00 uur zal Unilever haar baanbrekende werk om verbeterde plantaardige producten te maken presenteren.
Top Experts Unilever gastsprekers bij Webinar
De eerste spreker is René Draaisma.
Hij werkt al meer dan 22 jaar voor Unilever R&D als onderzoekwetenschapper, projectleider en producteigenaar over veel verschillende onderwerpen die allemaal verband houden met biotechnologie. Het vinden van duurzame oplossingen met biotech is zijn grootste passie. In deze webinar zal René Draaisma inzichten delen over alternatieve eiwitroutes met behulp van de op de zon gebaseerde opties; Microbiële fermentatie, cellulaire landbouw en precisie-fermentatie en bespreek de samenwerking tussen Unilever en Algenuity..
De tweede spreker is Alessia Ermacora.
Alessia Ermacora is als projectmanager bij Unilever verantwoordelijk voor het onderzoeksprogramma rond smaak voor plantaardige toepassingen. Ze is gepromoveerd in Levensmiddelenchemie en haar belangrijkste expertisegebieden zijn voedselveiligheid, voedselkwaliteit en houdbaarheid, en smaak. De presentatie van Alessia Ermacora zal zich richten op de uitdagingen en mogelijke oplossingen bij het ontwikkelen van smaken voor plantaardige oplossingen.
Unilever heeft grote ambities op gebied van plantaardige voeding
Unilever neemt gezonde en duurzame voeding voor de toekomst, zeer serieus.
‘Wij geloven dat plantaardig onderzoek cruciaal is om 10 miljard mensen in het jaar 2050 van gezond en duurzaam voedsel te voorzien, en we zijn van plan hierin voorop te lopen. We hebben de juiste merken, wereldwijde consumenteninzichten en de relevante technologische mogelijkheden om plantaardig onderzoek te stimuleren. Maar we kunnen dit niet alleen. Alleen samen met complementaire partnerschappen en onze leveranciers kunnen we werken aan wat volgens ons de kerngebieden zijn om verder te gaan, namelijk het verbeteren van de duurzaamheid en kosten van onze ingrediënten en processen.’, legt René Draaisma uit.
‘Unilever heeft een missie om plantaardig voedsel mainstream te maken. We willen dat deze producten voedzaam, duurzaam en erg lekker zijn. Mijn presentatie zal gaan over de uitdagingen en mogelijke oplossingen die komen kijken bij het ontwikkelen van smaken voor plantaardige toepassingen.’. Aldus Alessia Ermacora.
WUR nodigt je uit om deel te nemen aan deze webinar, waardoor je visie op duurzame voeding in de toekomst wellicht verandert.
Je kunt de webinar donderdag 25 maart vanaf 14.00 uur bijwonen via https://event.webinarjam.com/register/102/n6rl0f8l