like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Corendon start met scheiden van afval tijdens vluchten

Van: op 24 mei 2017

Recentelijk is vliegtuigmaatschappij Corendon gestart met het scheiden van het afval aan boord. Door plastic, blik, papier en glas apart in te zamelen tijdens de vlucht wil de luchtvaartmaatschappij de impact op het milieu verkleinen. SUEZ (specialist in afval en grondstoffen) zorgt op Schiphol weer voor verwerking van recyclebaar afval.

Passagiers worden op de vlucht geïnformeerd over de afvalscheiding via het Inflight Entertainment System. Ook het cabinepersoneel let op het scheiden van afval aan boord. Daarnaast wordt er op de menukaarten aangegeven welke verpakkingen recyclebaar zijn. Zo wordt er een stuk bewustwording gecreëerd bij de reizigers.

“Bij Corendon Dutch Airlines proberen we een bijdrage te leveren aan het behoud van grondstoffen. Vanuit deze gedachte hebben wij besloten om aan boord afval te scheiden. Door de afvalstromen gescheiden aan te bieden, kunnen grondstoffen worden behouden en gerecycled”, aldus Corendon-oprichter Atilay Uslu.

Op de Nederlandse luchthaven zijn speciale faciliteiten voor Corendon geplaatst om het afval op een juiste manier te verwerken. Corendon is de tweede vliegtuigmaatschappij aangaat met SUEZ en zo een steentje bijdraagt aan het milieu door afvalscheiding aan boord van hun vluchten.

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws