ferrari 250

Als er iets is dat we nog wel eens vergeten op waarde te schatten dan zijn het wel verzekeringen. Je ziet pas hoe nodig een verzekering het is als je er beroep op moet doen. Een van de belangrijkste dingen die je wilt verzekeren zijn de spullen die je thuis hebt, want ga maar na: hoeveel van die spullen vertegenwoordigen een grote waarde?

Een inboedelverzekering is een verzekering voor alles wat zich binnen de muren van je huis bevindt. Het onder de knie krijgen van je inboedelverzekering is belangrijk, want hoewel er op het eerste gezicht misschien niet heel veel dingen zijn van waarde, zijn alle spullen bij elkaar wel het verzekeren waard. Maar daarnaast heb je ook de uitschieters, de écht dure spullen, die je nog eens een extra reden geven tot het nemen van een goede inboedelverzekering. 

Vraag Offerte aan

Iedereen heeft wel iets, waar hij of zij nét iets meer geld aan uitgegeven heeft dan nodig is. De nieuwste iPhone, terwijl degene die je had het nog prima deed, een tv met extra mogelijkheden, die je helemaal niet nodig had, of die ene echte leren bank, terwijl je ook een nep leren bank had kunnen kopen. Het is geen probleem om dure spullen te hebben, maar sommige mensen maken het wel heel bont. Daarom in deze blog: de 6 duurste spullen ooit. 

1. Tapijt

Rond 1700 werd er in Perzië een tapijt geweven. Echte Perzische tapijten zijn sowieso duur, maar dit tapijt spant de kroon. In 2013 leverde dit tapijt bij Sotheby’s New York namelijk het astronomische bedrag van 30,7 miljoen euro op! Het gaat om het Clark Sickle-leaf tapijt. Waarschijnlijk vraag je bezoekers wel even hun schoenen uit te trekken, wanneer je dit tapijt in huis hebt liggen. 

2. Meubel

Badminton Cabinet is het duurste meubel wat ooit verkocht is. Het is een 18e eeuws ebbenhout en halfedelstenen meubel, die in 2003 verkocht werd. Veilinghuis Christie’s verkocht het meubel voor 32,8 miljoen euro. Daarmee is het het duurste meubel ooit geveild, en een meubel waarin je niet graag per ongeluk een krasje maakt.

3. Auto

Wederom in 2013, werd er een recordbedrag opgehaald voor een auto. Verzamelaar Paul Pappalardo kocht een Ferrari 250 GTO-raceauto  uit 1963 voor maar liefst 47,3 miljoen euro! Deze auto is erg zeldzaam, met maar 39 exemplaren gemaakt en is dan ook een van de ultieme auto’s voor autoliefhebbers. We kennen de Italiaanse fabrikant natuurlijk sowieso van dure auto’s, maar deze spant toch echt de kroon. 

4. Beeld

L’Homme au Doigt, of in het Nederlands gewoon wijzende man, is het duurste beeld ooit verkocht. Gemaakt door kunstenaar Alberto Giacometti in 1947, wordt dit gezien als een van de iconische meesterwerken van de kunstenaar. Het bronzen beeld werd in 2015 door veilinghuis Christie’s geveild en bracht het recordbedrag van 128,7 miljoen op! Hiermee is het beeld het duurst geveilde beeld ooit. Je moet er niet aan denken om dat per ongeluk om te stoten.

5. Schilderij

Waar veel mensen bij dure schilderijen meteen denken aan van Gogh, Picasso, Rembrandt, of andere grote namen, was het een schilderij van Willem de Kooning wat het duurste schilderij ooit verkocht is. In 2015 werd het expressionistische meesterwerk geveild door de David Geffen Foundation voor 273,1 miljoen euro! Het schilderij komt uit 1955 en is nu in handen van Miljardair Kenneth C. Griffin. 

6. Huis

Als laatste, en duurste, op de lijst, staat dit huis. Het is geen wonder dat een huis een van de duurste dingen ooit verkocht is, maar het prijskaartje aan dit huis is nog hoger dan je waarschijnlijk zou verwachten. Chateau Louis XIV, gebouwd tussen 2008 en 2011 en gelegen net buiten Parijs, werd voor het enorme bedrag van 274 miljoen euro verkocht aan een anonieme koper uit het Midden-Oosten. Het werd gebouwd door Saoedisch vastgoedhandelaar Emad Khashoggi en werd bij de verkoop in 2015 het duurste huis ooit. 

Nu we gekeken hebben naar al deze ontzettend dure spullen, krijg je misschien al een beetje rillingen. Want, wat als je zo’n beeld laat vallen, een kras maakt in de auto of per ongeluk het tapijt vies maakt? In deze gevallen zou je vaak al voor miljoenen euro’s schade gemaakt hebben en blijf je achter in diepe financiële problemen. 

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. - Hier kun je lid worden. - En hier kun je doneren.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws