like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

De Wolletjesverhalen: duurzaam voorleesboek verbindt generaties

Van: op 20 november 2016

wolletjesverhalen[ advertorial ] Liefde voor het leven staat centraal in het tijdloze kinderboek: De Wolletjesverhalen, dat deze zomer door Diny Siebers 'In eigen beheer' is uitgegeven. Ellen Diels tekende daarin 30 kleurrijke illustraties.

Het boek gaat over het eerste levensjaar van twee ondernemende, dik bevriende lammetjes die al huppelend de wereld ontdekken en samen te gekke avonturen beleven. De schaapjes verwonderen zich niet alleen over de indrukwekkende natuur in die grote wijde wereld, zij leren met vallen en opstaan hoe met teleurstellingen om te gaan en hoe zij hun kleine en grote angsten kunnen overwinnen. De Wolletjesverhalen zijn gelardeerd met humor en wijsheid en dat geeft het boek een extra dimensie.

 

De kracht van het verhalen vertellen …                                        

Voor het slapen gaan vertelde Diny vroeger de bij haar opkomende verhalen meteen aan haar kinderen die daar intens van genoten en veel van leerden. De verhalen ontstonden uit inzichten van allerlei onverwerkte belevenissen van de kinderen en werden in de vorm van De Wolletjesverhalen aan hen doorgegeven. Zij wist dat kinderen zichzelf herkennen in grappige, spiegelende en spannende verhalen, waardoor zij hun eigen - moeilijke - belevenissen van meerdere kanten kunnen bekijken. Daardoor gaan ze die lichter en luchtiger zien.

 

is nog altijd aanwezig

Verhalen vertellen is van alle tijden. Meer dan ooit kan het een rustpuntje zijn als 'slow voorlezen' generaties verbindt zonder tussenkomst van schermpjes en knopjes. En feestdagen als Sinterklaas en Kerst zijn natuurlijk bij uitstek de gelegenheid voor zo'n duurzaam klein cadeau.

Op verzoek van velen zijn De Wolletjesverhalen in 2016 tot een mooi, duurzaam, goed betaalbaar stevig boek gemaakt. Het is uitgevoerd in full-colour-print; hardcover; genaaid gebonden en gemaakt van 200g Premium FSC goedgekeurd kwaliteitspapier.

Formaat 21 x 14,8 cm / 76 pagina's / waarvan 30 in kleur. De vaste boekenprijs is: €15,60.

 

Waar te koop?

De Wolletjesverhalen worden door álle leeftijden zeer gewaardeerd en zijn - naast mooie voorleesboeken - ook een cadeautje voor vaders, moeders, opa's en oma's zelf!

Te koop bij: boekhandel The Readshop - winkelcentrum Malden – en in elke boekhandel te bestellen via: ISBN 978-90-825347-0-2.

Online bestellen kan hier.

 

Meer artikelen uit de categorie: Overige

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws