like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Opladen Nederlandse elektrische auto’s in Duitsland wordt eenvoudiger

Van: op 21 november 2016

fastnedAutomobilisten met een elektrisch voertuig kunnen met hun laadpas straks ook terecht bij laadpalen in Duitsland. De bedrijven e-Violin en E-Clearing.net gaan ervoor zorgen dat de oplaaddiensten in Nederland en Duitsland met elkaar kunnen communiceren. Hiermee wordt opnieuw een stap gezet in het stimuleren van elektrisch rijden. In aanwezigheid van minister Kamp van Economische Zaken werd de samenwerking tussen de beide bedrijven vandaag in het Duitse Neuss bekrachtigd.

Minister Kamp: “Het is de Nederlandse inzet om in Europa te werken met één ICT-systeem voor de oplaadpalen. Dit houdt de kosten voor de e-rijder laag en het maakt uitbreiding in andere landen eenvoudig. Met deze samenwerking kunnen Nederlandse automobilisten in Duitsland bij 12.000 laadpunten terecht.” De bewindsman legt uit: “Het is te vergelijken met geld pinnen, waarbij de pashouder van een bepaalde bank ook bij de pinautomaten van andere banken terecht kan. De aanwezigheid van voldoende oplaadinfrastructuur en een verplicht hoger aandeel schone auto’s in de Europese productie is volgens het kabinet van belang om toekomstige groei van elektrisch rijden te realiseren.”

 

Energieconferentie stimuleert samenwerking

De Energieconferentie, die nu voor de tweede keer plaatsvindt, richt zich op de mogelijkheden voor samenwerking op het gebied van innovatie, handel en investeringen en de grensoverschrijdende samenwerking op gebied van energie en economie tussen Nederland en de Duitse regio Noordrijn-Westfalen. De samenwerking tussen e-Violin en E-Clearing.net zijn mooie voorbeelden van hoe de markt dit zelf oppakt.

 

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!