isoleren met PIR-platen

Lekker wonen zonder dat de energierekening omhoog gaat is een mooi streven. En het klimaat sparen telt ook. Hoe maak je dat concreet? Wij isoleerden het dak van onze 70-er jaren woning van binnenuit met dikke PIR-platen (17 cm). Resultaat: veel meer comfort op de slaapkamers en minder energieverbruik. Als jij het e-book downloadt dat ik over onze aanpak maakte, kun jij dit ook.

Wist je dat je met eenvoudige bouwkundige maatregelen de energievraag van je huis gigantisch omlaag kunt brengen, bijvoorbeeld door energiezuinige dakisolatie? Veel mensen weten dat niet, daarom heb ik er een e-book over geschreven. Ik vond dat ook nodig omdat sommige bedrijven achterhaalde, onvolledige of tegenstrijdige informatie geven over energiezuinige materialen en de aanpak. Het gratis e-book ‘Een warme jas voor je dak’ bevat een stappenplan zodat je zelf met energiezuinige dakisolatie aan de slag kunt.

groenopladen generic keuzehulp

Als onderwerp diende een eigen klus: de isolatie van ons dak. Omdat er slechts een dunne laag steenwol onder de pannen zat hebben wij van binnenuit een 17 cm dik hoogwaardig isolatiepakket aangebracht om de slaapkamers comfortabeler te maken.

 

Direct toepasbaar advies en praktische tips

Mijn e-book ‘Een warme jas voor je dak’ verheldert waar de markt tekortschiet. Bij de voorbereidingen voor deze renovatieklus trof ik namelijk best wat onwetendheid en onduidelijkheid. We kregen soms onjuiste, achterhaalde of tegenstrijdige informatie, ook online viel me dat op.

Zowel tijdens de voorbereidingen als de uitvoering, maar ook bij dit e-book dat door experts inhoudelijk is gecheckt. Mijn e-book geeft advies en praktische tips die je direct kan toepassen. Dat vergemakkelijkt jouw zoektocht naar de juiste informatie en geschikte adressen.

 

Stappenplan aangevuld met actualiteiten en kennis

In het gratis e-book staat meer dan alleen de stappen voor de energiezuinige dakisolatie. Ik beschrijf er ook actualiteiten en kennis over energiezuinig wonen. Zo toon ik je het grotere plaatje van het belang en de waarde van woningisolatie. Het e-book bevat namelijk onder andere informatie over de Europese afspraken energieneutraal te bouwen vanaf 2020, hoeveel warmte je door een slecht geïsoleerd dak verliest en hoeveel meerwaarde een energiezuinig huis heeft. En natuurlijk staat er ook een kostenberekening van onze klus in.

 

E-book dakisolatie met dikke PIR-platen

Ik heb veel plezier beleefd aan het schrijven en samenstellen van dit e-book. Hopelijk inspireert het je om zelf aan de slag te gaan! Denk je ‘pff, dat is veel te moeilijk, zoiets hebben we nog nooit gedaan’? Wij ook niet, en het is toch gelukt. Toegegeven, mijn partner Koos is handig en vond het een mooie uitdaging.

Denk je ‘daar heb ik he-le-maal geen zin’? Dan nodig ik je ook uit dit e-book te downloaden. Het kost je niets en de kennis uit ‘Een warme jas voor je dak’ is waardevol en kun je goed gebruiken om je aannemer te selecteren en te informeren. Onderaan deze pagina download je het e-book.

Saskia de Jong

is b2b marketeer met een bijzondere belangstelling voor energiezuinig wonen. Op haar site DeJong&Verder blogt ze over contentmarketing en wil ze vooral innovatieve bedrijven in de b2b inspireren die bouwen aan hun merk, identiteit en kennisdeling. Dit blog verscheen eerder op Woontlekker.nl

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. - Hier kun je lid worden. - En hier kun je doneren.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws