like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Dit vliegtuig gebruikt 80% minder brandstof

Van: op 28 augustus 2020

otto celera 500l

Otto Aviation introduceert met de Celera 500L het zuinigste passagiersvliegtuig ter wereld. Het prototype  heeft 31 succesvolle testvluchten voltooid met 20% van het brandstofverbruik van vergelijkbare vliegtuigen. Daarmee komt co2-neutraal vliegen binnen handbereik.

Het vliegtuig heeft een maximale kruissnelheid van 720 km per uur, een bereik van meer dan 7000 km, een cabine met stahoogte en een verbazingwekkend brandstofverbruik van slechts 40 km per gallon. De drastische vermindering van het brandstofverbruik maakt de Celera 500L tot het meest milieuvriendelijke vliegtuig in zijn klasse en betekent een grote sprong voorwaarts bij de ontwikkeling van emissievrij luchtvervoer.

groenopladen generic keuzehulp

De Celera 500L maakt gebruik van uitgebreide laminaire stroming langs de romp, vleugels en staartoppervlakken om de luchtweerstand te verminderen en superieure aerodynamica, snelheid en brandstofefficiëntie te bereiken. Deze constructie levert brandstofbesparing op die ongeëvenaard is door conventionele vliegtuigen, en kan de manier van luchtreizen totaal veranderen.

Het resultaat is dat individuen en gezinnen de Celera 500L kunnen charteren tegen prijzen die vergelijkbaar zijn met commerciële vliegtickets, maar met het gemak van privéluchtvaart.

De Celera 500L biedt vele baanbrekende voordelen, waaronder:

  • De mogelijkheid om privé te reizen tegen kosten die vergelijkbaar zijn met commerciële vliegtickets.
    Directe toegang tot meer dan 5.000 regionale luchthavens, waardoor passagiers congestie op de luchthaven kunnen vermijden en dichter bij hun bestemming kunnen komen.
  • Emissieniveaus die de FAA- en ICAO-emissienormen al met meer dan 30% overtreffen voor vliegtuigen die in of na 2031 in dienst worden genomen.
  • Vermindering van de CO2-uitstoot met meer dan 80% in vergelijking met een vergelijkbaar zakenvliegtuig en met 40% in vergelijking met de nieuwste commerciële transportvliegtuigen.

Otto Aviation heeft het vliegtuig zo ontworpen dat het voldoet aan het hoogste veiligheidsniveau en voldoet aan de FAA en internationale luchtvaartvoorschriften. Bovendien is de mogelijkheid om privé te vliegen erg aantrekkelijk geworden voor passagiers als gevolg van de huidige wereldwijde gezondheidscrisis. Een serie B-financieringsronde voor Otto Aviation is nu geopend.

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws