like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Duurzaam ondernemen begint hier

Van: op 29 november 2018

led panelen ledpanelen kantoorpanden

Volgens deskundige vormt niet alcohol, roken of slecht eten het grootste risico voor de volksgezondheid, maar klimaatverandering. Hele gebieden worden onbewoonbaar door veranderingen in weer en klimaat. Modderstromen en overstromingen zijn in veel gebieden aan de orde van de dag. Tijd om er eens wat aan te doen. Ook als ondernemer kun je hier je steentje aan bijdragen. In deze blog geven wij je aan aantal handige, tips en tricks hoe jij bijzonder gemakkelijk kunt verduurzamen en besparen.

Gebruik zo min mogelijk energie

Let binnen de onderneming goed op. Op welke plekken kun je energie besparen? Hierbij ga je dus kijken naar apparaten die laag zijn in energiegebruik. Je hoeft uiteraard niet alles te vervangen echter zijn er apparaten die echt heel veel verbruiken is het wel een overweging waard! Check de verlichting van het pand. Ben je nog niet over naar LED verlichting dan zou een uitkomst kunnen zijn om eenmalig te investeren en over te gaan naar energiebesparende verlichting. Heb je een kantoor met een systeemplafond waar nu TL buizen hangen? Dan kan je overgaan naar het modernere LED panelen systeem. LED panelen kunnen tot 80% minder energie verbruiken dan de oude TL buizen.

Recycle wat er te recyclen valt

Maak gebruik van duurzame verpakkingen voor producten. Hergebruik alles waarvan je denkt dat je het in de toekomst nog een keer zou kunnen gebruiken. Gooi ook geen oude elektronica in de afvalbak. In een kapotte printer zitten nog genoeg onderdelen die herbruikbaar zijn. Ook zit er in elektronica een hoop grondstoffen zoals ijzer, goud, zilver en koper. Het is niet alleen zonde om dit weg te gooien, maar ook nog eens schadelijk om weg te gooien.

Scheid je bedrijfsafval. Er zijn veel mogelijkheden om afval te scheiden. Je kan kiezen om een milieuvriendelijk afval verwerk bedrijf in te huren, waardoor er vanuit een bedrijf gelijk verschillende afvalcontainers worden geleverd om zo het scheiden binnen je bedrijf een stuk makkelijker te maken. Een andere optie is het initiatief zelf nemen en begin met alles te sorteren om het vervolgens gescheiden naar een afvalstort te brengen.

Maak gebruik van duurzaam materiaal

Verzend jij veel pakketten naar klanten? Maak dan gebruik van duurzaam verpakkingsmateriaal. Ga voor dozen die gerecycled zijn en na gebruik ook weer gerecycled kunnen worden. Zo draag je een steentje bij aan het milieu en je laat aan je klanten zien dat jij bewust onderneemt.

 Stap over op elektrisch rijden

Rijd jouw bedrijf nog met oude, vervuilende diesels? Overweeg dan om over te stappen naar elektrisch rijden. Dit is veel beter voor het milieu, omdat elektrische auto’s geen uitstoot hebben. Echter is het wel een dure investering om het wagenpark uit te breiden of te vervangen. Gelukkig zijn er voor ondernemers allerlei fiscale voordelen die het aantrekkelijk maken om elektrisch te rijden.

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!