like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Duurzaamste IKEA opent in Zwolle

Van: op 21 december 2014

ikea zwolleInwoners van Zwolle en wijde omgeving kunnen vanaf woensdag 18 februari 2015 terecht in de nieuwste en meest duurzame IKEA winkel van Nederland. Zwolle wordt de dertiende vestiging van het Zweedse woonwarenhuis in Nederland. De winkel is door de internationale IKEA organisatie aangewezen als testvestiging voor toekomstige winkelformats. In de praktijk betekent dit dat IKEA Zwolle met een compactere winkelindeling een grotere aantrekkingskracht op bezoekers wil bewerkstelligen.

Bij het ontwerp van het gebouw en de voorzieningen is zoveel mogelijk rekening gehouden met het terugdringen van het energiegebruik. De 5.500 zonnepanelen en negen windmolens op het winkeldak zijn al operationeel. De andere oplossingen voor energiebesparing, zoals een geavanceerd systeem voor Warmte Koude Opslag, zijn vrijwel gereed voor ingebruikname.

“De Showroom en het grootste deel van de afdeling Woonaccessoires brengen we samen op de eerste verdieping. Bezoekers kunnen zo kiezen voor een gevarieerdere en desgewenst snellere winkelroute, waarbij we natuurlijk het bieden van zoveel mogelijk wooninspiratie in stand houden.”, aldus Sandra Schouten, storemanager IKEA Zwolle.

Nieuwe indeling

Vanwege deze nieuwe indeling krijgt het IKEA restaurant een andere plek, namelijk aan de achterzijde van het gebouw. IKEA Zwolle wil ook kinderen meer betrekken in de winkelervaring. Als alternatief voor de speelruimte Småland komen er op nagenoeg alle afdelingen eigentijdse speelactiviteiten voor kinderen in verschillende leeftijdsgroepen.

Zo goed als klaar

IKEA Zwolle krijgt ca. 30.000 m2 bruto vloeroppervlak en is daarmee een vestiging van middelgrote omvang. Volgens storemanager Sandra Schouten is de bouw zeer voorspoedig verlopen: “Op 9 april dit jaar zijn de bouwwerkzaamheden van start gegaan. We zijn nu nog twee maanden verwijderd van de officiele opening en de winkel is op de inrichting en enkele details na zo goed als klaar. Bij mijn weten is dit één van de snelst gebouwde IKEA winkels ooit.”

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws, Overijssel

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
 

Reacties: (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. sinchi schreef:

    Dat is fijn. Nu nog het verbeteren van de arbeidsomstandigheden.