like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Duurzame cadeau’s voor de donkere feestmaand

Van: op 17 november 2020

Terwijl de koude feestdagen anders zullen worden dan we gewoon zijn, blijft één ding hetzelfde: we blijven elkaars hart verwarmen met mooie, duurzame cadeau's. Voor ondernemende partners, speelse kids of spirituele maatjes geven we hier alvast wat inspiratie.

We zijn veel thuis in deze dagen en doen er ook veel meer dan anders. Zoals thuiswerken. En dat vraagt aanpassing, van elkaar en van de spullen die we gebruiken. Zo ontstaat er soms behoefte aan andere werkmeubels.

groenopladen generic keuzehulp

Verwen je rug eens

Vooral de kwaliteit van je stoel is van belang. Je rug zal een werkdag op een keukenstoel niet echt kunnen waarderen. Zoek je een duurzame oplossing, kijk dan eens naar mooie gebruikte kantoormeubelen . Je rug een beetje verwennen draagt ook zeker bij aan je concentratie en je humeur. En een gebruikte ergonomische kwaliteitsstoel is geheid goedkoper (en comfortabeler) dan een paar sessies fysio.

Ook de kids zijn meer in huis dan anders. Vooral als er ook een thuiswerkende ouder in de buurt is wil je zorgen voor voldoende afleiding. Maar je wil ze ook niet de hele dag voor tv of spelcomputer laten doorbrengen.

Dit idee vonden we bij Lamers kantoormeubelen.

 

Verantwoord en leerzaam spelen

Duurzaam speelgoed dat verantwoord spelen combineert met leerzame elementen vind je vaak terug bij houten speelgoed. Hout is een natuurlijk, warm en veilig materiaal waar je ook de kleintjes gerust mee om kan laten gaan.

Houten speelgoed gaat bovendien jaren mee en wordt veelal duurzaam geproduceerd. Met een mooi stuk houten speelgoed geef je een boom een 2e leven. Een goed voorbeeld hiervan is de rubberboom: wanneer de rubberboom ongeveer 15 jaar oud is, stopt deze met het produceren van rubber. Deze rubberbomen werden vroeger verbrand maar tegenwoordig vinden zij een nieuw leven als basis voor uren speelplezier.

Zoek je een leuk cadeau of zomaar een extra speeltje voor de afwisseling, kijk dan eens rond in de uitgebreide collectie houten speelgoed van Houtspel. Misschien doe je er zelfs nog inspiratie op voor een verhaaltje voor het slapen gaan.

houtspel

Dit idee vonden we bij Houtspel.

 

Ontspannen door mediteren

Deze tijd vraagt veel van ons. Naast de spanning van de onzekerheid zijn ook ons levensritme en onze taken veranderd. Dat brengt spanning met zich mee. Die wil je niet van invloed laten zijn op je humeur, op je partner of op je concentratie. Effectief ontspannen doe je zeker met yoga en meditatie. 

Yoga is puur. Bij een ontspannen yogasessie horen natuurlijke materialen voor je hulpmiddelen, zoals de yogakussens en meditatiekussens van Yogi & Yogini. Deze biologische meditatiekussens worden gemaakt met een binnen- en buitenhoes van biologisch katoen. De kussens worden gevuld met boekweitkaf. De kussenhoezen zijn geproduceerd volgens GOTS standaarden en de kussens als geheel zijn Organic Blended Content Standard gecertificeerd.

Wedervekopers, spirituele centra, yogascholen en therapeuten kunnen deze inkopen bij Phoenix Import. Particulieren kunnen deze meditatiekussens en ook andere Yogi & Yogini artikelen kopen bij een van de wederverkopers.

Dit idee vonden we bij Phoenix Import.

 

 

Niet standaard, wel duurzaam: beleveniscadeau

Belevenis als geschenk

Wil je heel erg op je ecologische voetafdruk letten en iets geven dat geen grondstoffen belast? Geef dan eens een belevenis cadeau.

Dat kan door iemand een ervaring te geven of iets dat bijdraagt aan de persoonlijke ontwikkeling. Of dat bijdraagt aan een betere wereld. 

Denk bij zo'n geschenk bijvoorbeeld aan retraites  zoals een meditatieretraite, waarbij je in een paar dagen weer helemaal tot rust en tot jezelf komt, in een natuurlijke en inspirerende omgeving. En wat let je om deze ook jezelf cadeau te doen?

We kijken samen uit naar de feestdagen. En we kijken meer dan ooit vooruit wanneer in het voorjaar weer alles opbloeit. En ondertussen zorgen we goed voor elkaar.

retraites

Dit idee vonden we bij Meditatie Instituut Nederland.

 

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws