like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Een schoon bedrijfspand is veilig en duurzaam

Van: op 21 maart 2020

bedrijfspand reinigen

Een bedrijfspand is niet alleen het visitekaartje van een onderneming. Het is ook een duurzame investering. En niet in de laatste plaats moet het een veilige en gezonde werkomgeving zijn voor de medewerkers.

Daarbij kent elk bedrijfspand haar eigen aandachtspunten, die nogal kunnen verschillen, afhankelijk van het gebruik van het pand. Een warehouse voor opslag en transport moet aan andere criteria voldoen dan een productiebedrijf. 

Voor elk pand geldt dat de buitenkant voortdurend onder invloed staat van weersomstandigheden. Die werken in op de materialen, zoals de gevelbekleding. Vervuiling wordt op den duur duidelijk zichtbaar. Daarmee gaat niet alleen de optische conditie en de representativiteit van het pand achteruit, het heeft ook invloed op de levensduur van de materialen, en dus op de duurzaamheid. 

Een bedrijfspand is voor elke onderneming een grote investering, waarvan je als ondernemer wil dat die lang meegaat. Regelmatig onderhoud en professionele reiniging, zoals gevelreiniging en impregneren, leveren daar belangrijke bijdragen aan. En een regelmatige glasbewassing zorgt extra voor een schone en professionele uitstraling.

Een schone werkomgeving is een gezonde werkomgeving

Of het nu gaat om opslag en transport, om productie of om een kantooromgeving, schoon draagt bij aan de kwaliteit van elke dienst of product. Dat vind je uiteindelijk ook terug in de kosten. Regelmatig onderhoud is voordeliger dan het schoonmaken van opgehoopte vervuiling.

En onder de huidige omstandigheden is een van de belangrijkste aspecten van schoonmaken ook het bieden van een veilige en gezonde werkomgeving aan de medewerkers. 

Om optimaal aan alle genoemde voorwaarden te kunnen voldoen is het vervolgens zaak om je te verzekeren van een professionele dienstverlening. Het reinigen van bedrijfspanden vereist namelijk veel kennis van heel verschillende aspecten, zoals de inwerking van stoffen en chemicaliën op verschillende materialen, verschillende hygiënische eisen in diverse bedrijfstakken enzovoort.

Daarnaast is kennis van de werkwijzen in verschillende branches van belang. Reinigingswerkzaamheden mogen de lopende bedrijfsprocessen natuurlijk niet verstoren of onderbreken. Kies daarom altijd voor een professionele partner voor de reiniging van het bedrijfspand. 

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws