like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

eSIM, een duurzame keuze

Van: op 23 februari 2021

esim

Eindelijk is het tijd voor de nieuwste opvolger van de traditionele simkaart voor je telefoon. Je kent ze vast wel, die kleine plastic kaartjes die providers verstrekken bij het aangaan van een abonnement. Vaak kan het nog een heel gepruts zijn om zo’n klein kaartje in je mobiele telefoon geplaatst te krijgen. Dat moet toch handiger kunnen. De eSIM verlost ons van het gepriegel en is bovendien ook nog eens duurzaam.

Hoe werkt de nieuwe duurzame simkaart

eSIM is een ingebouwde en tevens volledige programmeerbare simkaart. Deze zit dus al in het toestel en kan er ook niet worden uitgehaald. Dit heeft gelijk het voordeel dat je nooit meer hoeft te prutsen met je simkaart en hem ook nooit meer kwijt kunt raken. Door deze duurzame opvolger zullen in de toekomst de gewone plastic simkaarten volledig gaan verdwijnen wat dan weer goed is voor het milieu. eSIM is dus een handige duurzame keuze.

groenopladen generic keuzehulp

Voordelen van eSIM

Behalve dat het gebruik ervan goed is voor ons milieu, biedt deze ingebouwde simkaart nog veel meer voordelen. Een groot voordeel van eSIM is dat er meerdere telefoonnummers op één kaart te programmeren zijn. Wanneer je voor het werk een ander telefoonnummer gebruikt dan voor privé kun je dus gemakkelijk overschakelen of in het weekend het telefoonnummer van je werk gewoon uitzetten. Een ander voordeel is dat dit simkaartje is ingebouwd en er dus minder ruimte voor nodig is. Dit heeft weer tot gevolg dat er nog plattere en lichtere toestellen kunnen worden gemaakt. Snel schakelen tussen verschillende providers is ook een voordeel. Stel dat je eSIM gebruikt maar je wilt overstappen naar sim only maandelijks opzegbaar bij Simyo, dan kun je dat heel gemakkelijk en snel zelf online in werking zetten.

Waar moet je op letten bij het gebruik van een ingebouwde simkaart?

Op dit moment bieden nog niet alle Nederlandse providers eSIM aan. Let dus goed op of jouw provider dit al wel doet. Verder stelt deze nieuwe simkaart ook enkele eisen aan de telefoon. Deze functies zijn voornamelijk toegevoegd aan de nieuwere en vaak duurdere toestellen. Maak je vaak gebruik van Whatsapp? Dan kun je bij het gebruik van deze duurzame simkaart slechts met één telefoonnummer gebruik maken van de app. Als je meerdere nummers geprogrammeerd hebt staan zul je dus een keuze moeten maken met welk nummer je gaat appen. Het schijnt ook zo te zijn dat hackers gemakkelijker telefoonnummers kunnen overnemen wanneer er gebruik gemaakt wordt van eSIM. Uiteraard is deze nieuwe technologie nog volop in beweging en wordt er aan de kleine nadelen volop gewerkt.

Een bijdrage in samenwerking met Simyo.

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws