like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Follow This op weg naar 5 miljoen euro Shell-aandelen

Van: op 24 november 2015
Artist impression van de groene resolutie tijdens Shell aandeelhoudersvergadering, mei 2016 aanstaande. (Martijn van Keulen)

Artist impression van de groene resolutie tijdens Shell aandeelhoudersvergadering, mei 2016 aanstaande.
(Martijn van Keulen)

De groene Shell-aandeelhouders van Follow This hebben een nieuwe mijlpaal bereikt. Ruim 700 aandeelhouders hebben inmiddels via Follow This geregistreerde Shell-aandelen voor een bedrag van ruim anderhalf miljoen euro.

In de visie van Folllow This moet Shell in 2030 een duurzaam energiebedrijf zijn. Om dat te bereiken moeten de fossiele winsten worden geïnvesteerd in hernieuwbare energie. Een belangrijk doel van de groene beweging is om deze missie op de agenda te zetten van de Shell aandeelhoudersvergadering in mei 2016. Daartoe moet worden voldaan aan twee bepalingen uit de Britse wet, de zogenoemde Company Act 2006: minimaal 100 aandeelhouders met in totaal minimaal vijf miljoen euro aan aandelen.

Follow This voldoet aan het volgens de Britse wet vereiste minimum van 100 aandeelhouders. “We zitten nu op ruim 700 aandeelhouders,” zegt Mark van Baal, initiator en boegbeeld. Ruim 600 aandelen zijn via Follow This gekocht. Bovendien hebben ruim 50 bestaande aandeelhouders hun aandelen via Follow This laten registreren. In totaal is er 1.6 miljoen euro aan geregistreerde aandelen en is er 1.6 miljoen euro toegezegd, waarmee de tussenstand nu ruim drie miljoen euro bedraagt. “We hebben nog voor twee miljoen euro aandelen nodig om op de vereiste vijf miljoen te komen,” zegt Van Baal.

Follow This zoekt de benodigde steun vooral bij een aantal grote partijen, zoals pensioenfondsen. Van Baal ziet ook beweging bij welgestelde Nederlandse families die soms al 100 jaar Shell-aandelen bezitten. Zo meldde zich onlangs een aandeelhouder uit Den Bosch met 20.000 aandelen ter waarde van –op dit moment- bijna 500.000 euro. “Er is steeds vaker discussie in deze families: ’Wíllen we die Shell-aandelen nog wel?’ Wij bieden deze mensen een prima alternatief.”

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws