like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Follow This: overleg met Shell en nieuwe ambassadeur

Van: op 24 december 2015

stientje van veldhoven steunt follow thisFollow This voert overleg met Shell over de agendering van een groene resolutie op de aandeelhoudersvergadering in mei 2016. Grote investeerders, waaronder pensioenfondsen, zullen dan kleur moeten bekennen. Het overleg wordt in januari voortgezet.

Follow This vertegenwoordigt nu bijna 800 aandeelhouders met ruim 90.000 aandelen ter waarde van 1.8 miljoen euro.

Ook in de Tweede Kamer krijgt Follow This voet aan de grond: energie-woordvoerder Stientje van Veldhoven (D66) is sinds begin december ambassadeur.

Op 27 januari 2016 zal Shell op een speciale vergadering aan de aandeelhouders om goedkeuring vragen van de overname van het Britse olie- en gasbedrijf British Gas (BG) voor ruim 60 miljard euro. Follow This stemt tegen deze overname omdat de focus van Shell op aardgas en aardolie de overgang naar schone energie in de weg staat. “Het is voor Shell onverstandig om te investeren in de energiebronnen van de vorige eeuw,” zegt oprichter Mark van Baal. Volgens Follow This zal aardgas net als steenkool en aardolie een zogenoemde ‘stranded asset’ worden.

In de visie van Follow This moet Shell in 2030 een duurzaam energiebedrijf zijn. Daartoe moeten de winsten uit fossiele brandstoffen niet meer worden geïnvesteerd in het zoeken en winnen van nog meer olie en gas maar worden geïnvesteerd in schone energie.

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws 

Reacties: (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. dirkvanbaaren schreef:

    Zolang het aanbod van alternatieve energie nog zeer gering is, moeten de activiteiten voor de exploitatie van fossiele brandstoffen gewoon voor 100% doorgaan om te verzekeren dat we niet doodlopen als de alternatieve energie nog niet in de behoefte van de totale markt kan voorzien en betaalbaar is zonder subsidies. Dat heeft ook betrekking op het het probleem met het radioactief afval zolang dat niet veilig is opgelost. Daarbij is de het gehele klimaat debacle een politieke ideologie gebaseerd op een VN verslag volgens speculatieve computermodellen en niet op basis van wetenschappelijke metingen. Als laatste gaat het tenslotte niet om duurzaamheid, maar om meer overheid en macht over de burgers wereldwijd wat niets anders is als dictatoriaal kolonialiseren in een schapenvacht.