like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Gedeputeerde Van Run bezoekt aquaponicsproject ClusiusLab

Van: op 24 januari 2015

Op verzoek van gedeputeerde van Run van de Provincie Noord-Holland is er afgelopen woensdag (21 januari 2015) een bijeenkomst in het Clusius Lab georganiseerd. Zo werden tijdens de presentatie van “Vis op het droge”, hartige thaise viskoekjes van tilapia (die binnenkort ook daadwerkelijk ook hier gekweekt zullen gaan worden) aangeboden aan de aanwezigen. Deze creatieve wijze van presenteren een onuitwisbare indruk achtergelaten. Hierdoor komen verschillende opleidingen van het Clusius bij elkaar: eerst wordt vis gekweekt en vervolgens ook verwerkt, een complete keten in schoolverband ontstaat. “Vis op het droge” is een van de Aquaponics projecten van Gino Smit, directeur van Youmanitas.

aquaponics ClusiusAquaponics is een duurzame combinatie van viskweek en plantenteelt waarbij de “afvalstoffen” vanuit de visteelt een ecologische bijdrage leveren als groeiversneller voor de plantenteelt op water. Gino maakt zich al jaren hard om deze manier van kweektechniek bij het grote publiek onder de aandacht te brengen middels zijn onderneming Youmanitas.

De bijeenkomst werd afgesloten door een culinaire traktatie door de VMBO leerlingen Nina en Lydia, die onder begeleiding van de koks een heerlijk curry met meerval presenteerden.

 

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Overige

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!