like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Grootouders voor het klimaat overhandigen manifest aan CDA fractievoorzitter

Van: op 22 januari 2017

grootouders voor het klimaatDe nieuwe beweging Grootouders voor het klimaat heeft donderdagmiddag 19 januari in Den Haag het manifest Een leefbare wereld voor onze kleinkinderen aan CDA fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma overhandigd. De punten in het manifest zijn een oproep aan alle politieke partijen om klimaatverandering hoog op de agenda te zetten en klimaatbeleid vast te stellen voor de toekomstige generaties.

De Grootouders willen laten zien dat er in Nederland vele opa’s en oma’s zijn die zich zorgen maken over de wereld waarin hun kinderen en kleinkinderen opgroeien en zullen het manifest aan meerdere politieke leiders aanbieden.

 

'In 2035 moeten alle huizen energieneutraal zijn'

Van Haersma Buma had grote bewondering voor de Grootouders die twee keer per maand samenkomen op het Plein in Den Haag en namens velen hun stem laten horen. "Jullie demonstreren voor iets in plaats van tegen iets. 'Doe meer', is de boodschap en die handschoen pak ik graag op. Onze campagneslogan is 'Als je het niet meer aan je (klein)kinderen kunt uitleggen dan is het tijd voor verandering. Het CDA, voor het land dat je door wilt geven.' Dit sluit aan bij dit manifest. Klimaatverandering is misschien een gevaar dat je niet direct ziet, maar de dreiging is groot en handelen acuut nodig. Ik voel mij verantwoordelijkheid. Het is tijd om duurzaamheidsbeleid van papier om te zetten in beleid in de praktijk. Uiterlijk in 2035 moeten alle huizen energieneutraal zijn, de baten van windmolens moeten ook in de buurt terecht komen en een nationale investeringsbank zorgt ervoor dat we sneller richting een duurzame toekomst gaan. We moeten elkaar nationaal en internationaal scherp houdend want papier is geduldig, maar het klimaat niet."

Ondertekenaars

Iedereen kan op de website www.grootoudersvoorhetklimaat.nl/manifest het manifest lezen en ondertekenen. Het manifest wordt ondersteund door bekende grootouders , van zowel linkse als rechtse politieke partijen, waaronder  Jan Terlouw, Herman Wijffels, Jan Pronk, Job Cohen, Bram van Oijk, Jacqueline Cramer, Jan de Wit, Theo Bouman, Leen van Dijke  en Joos Ockels.

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Den Haag, maex, Nieuws, Zuid-Holland

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws
 

Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Anton schreef:

  Mooi woorden de heer Buma.

  Lees dit maar eens: http://sargasso.nl/klimaat-verkiezingsprogrammas-cda/

  Het blijft bij woorden.

 2. Diny Siebers schreef:

  Na tientallen jaren van – geen serieuze belangstelling hebben voor samenwerking tot klimaatverbetering in Nederland – begint het CDA eindelijk in te zien dat zij de klimaatopwarming wél serieus moet nemen en zij zijn inmiddels bereid dit te doen. Gelukkig maar!

  Meneer Buma zegt in bovenstaand artikel – in het daar op te roepen filmpje – dat in het verkiezingsprogramma van het CDA de klimaatproblemen wel serieus genomen worden maar daar nog niet bovenaan staan. Dat is een gemiste kans en erg jammer! Maar toch, beter laat dan nooit.