like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Handelsmissie naar duurzame koploper Oostenrijk

Van: op 13 februari 2018

Oostenrijk behoort tot de duurzame koplopers in Europa op het gebied van duurzame energie én heeft het grootste aantal 100% elektrische auto's op de weg. Het zelf opwekken van duurzame energie om dat vervolgens te gebruiken voor het verwarmen van huizen met warmtepompen ipv met aardgas is daar gemeengoed. Als wij in Nederland zo snel mogelijk van het gas af willen kunnen we dus wel het een en ander van Oostenrijk leren. En waar kan dat beter dan op de World Sustainable Energy Days?

Daarom organiseert Hansa Green Tour van 27 februari t/m 2 maart  een handelsmissie naar de World Sustainable Energy Days in Oostenrijk. Met 7 congressen, een hele grote energiebeurs met meer dan 1600 standhouders en 100.000 bezoekers en diverse vakexcursies is dit het grootste duurzame energie evenement in Europa.

Het programma van de handelsmissie duurzame energie start met een netwerkreceptie met de Nederlandse ambassade op dinsdag 27 februari bij het Green Energy Center in Innsbruck.  Het Green Energy Center is een privaat initiatief om duurzame mobiliteit (zowel elektrisch als waterstof aangedreven voertuigen) te stimuleren in Tirol. 'Building bridges to a green future'. Hier organiseren we samen met de Nederlandse ambassade en het Standortagentur Tirol een netwerkreceptie met Oostenrijkse bedrijven rondom het thema duurzame energie en elektrische mobiliteit. Voor een introductie op wat het Green Energy Zenter doet kunt u alvast de onderstaande video bekijken.

 

Het programma van de handelsmissie is opgebouwd in 3 delen:

 

1 Netwerkprogramma en bedrijfsbezoeken in Tirol:

Green Energy Center Innsbruck: netwerkreceptie NL ambassade

 

TIWAG- Bezoek waterkrachtcentrale

Tiwag staat voor Tiroler Wasserkraft en 'Clean energy for Tyrol'. De Oostenrijkse energiemaatschappij die de vele waterkrachtcentrales beheert in Tirol en ook verantwoordelijk is voor laadinfrastructuur voor elektrische auto's. Wij gaan de waterkrachtcentrale in Silz bezoeken met een rondleiding door het bezoekerscentrum. Deze waterkrachtcentrale in Oostenrijk behoort tot de krachtigste ter wereld.

 

SWARCO - Wereldleider in verkeerstechnologie

Swarco is wereldmarktleider in verkeersinformatie en veiligheidssystemen. Met de opmars van elektrische auto's en autonoom rijden komen er diverse nieuwe technieken beschikbaar maar ook nieuwe uitdagingen zoals hoe autonoom rijdende elektrische auto's gecontroleerd te laten deelnemen aan het verkeer. En met de aangekondigde eerste elektrisch autonoom vliegende taxi (drones) in Dubai en Tokyo komt daar straks nog een hele andere dimensie bij. Wat betekenen deze nieuwe technologische mogelijkheden voor onze deelname aan het verkeer over een aantal jaren?

 

Heliotherm - Europees marktleider warmtepompen

Heliotherm is technologisch marktleider in warmtepompen in Europa. De wereld begint langzaam afscheid te nemen van fossiele energiebronnen. Innovatieve bedrijven versnellen dit proces door uitgekiende alternatieven beschikbaar te stellen. Heliotherm doet dit al vele jaren voor het verwarmen van huizen en bedrijfspanden met innovatieve warmtepompen. En wanneer we in Nederland snel afscheid willen nemen van aardgas om onze huizen te verwarmen dan zijn warmtepompen een onmisbare schakel. Heliotherm biedt ons een blik achter de schermen en de technische mogelijkheden om versneld van het aardgas af te kunnen.

 

2 Bedrijfsbezoeken in Salzburg en Bad Schallerbach

Kaiserhof Hotel, gespecialiseerd in E-Mobility gasten

KISKA, Oostenrijks Design Center, designing the future of transportation

KTM, grootste motorfietsproducent van Europa met nieuwe elektrische motor

Eurothermen Bad Schallerbach, rondleiding duurzame warmte en watertechniek

 

3 Deelname aan de World Sustainable Energy Days in Wels

Bezoek aan de Energiesparmesse, grootste energiebeurs van Europa

Deelname aan WSED programma, netwerkdiner

Presentatie handelsdelegatie op E-Mobility & Smart Buildings congres

Presentatie bi-directioneel laden PIB E-Mobility Nederland-Oostenrijk op de beurs

 

Er is nog een beperkt aan plaatsen beschikbaar. Wil je mee? Klik dan hier voor meer informatie en inschrijven.

 

Meer artikelen uit de categorie: Overige

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws