like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

Het voordeel van composiet vlonderplanken 

Van: op 19 juni 2020

Je ziet ze vaak op mooie foto's van strak aangelegde tuinen of terrassen: vlonders. Doorgaans bestaan vlonders uit houten planken die naast elkaar worden gelegd om een oppervlakte te vormen waar bijvoorbeeld een loungeset op kan worden geplaatst.

Het gebruik van vlonderplanken

Het plaatsen van een vlonder is, naast een aanwinst voor het aangezicht van uw tuin of terras, ook een mooie oplossing voor ondergronden die erg warm kunnen worden wanneer de zon er lang op staat. In dit kader kan bijvoorbeeld gedacht worden aan de mogelijkheid van het plaatsen van een vlonder op een dakterras met een ondergrond van steen.

Vlonderplanken van composiet

Er zijn op de huidige markt vlonderplanken beschikbaar van verschillende typen materiaal. Het meest bekende type is de houten vlonderplank. Voor de houten variant kunnen vervolgens weer diverse houtsoorten worden gebruikt, waarbij gedacht kan worden aan hardhout en naaldhout. Nieuw in het assortiment is tegenwoordig ook de composiet vlonderplank. Dit type vlonderplank bestaat doorgaans uit een combinatie van een specifiek type houtstof en gerecycled kunststof. Van de vlonderplank van composiet zijn uiteraard weer verschillende uitvoeringen beschikbaar. Zo zijn er planken met de kleur antraciet, zodat ze lijken op een stenen vloer, maar zijn er ook naturelbruine planken die de indruk kunnen geven van hardhout.

Voordelen van Vlonderplanken van composiet

Een ecologisch voordeel is dat er voor de productie van een vlonderplank van composiet geen bomenkamp noodzakelijk is, waardoor verdere ontbossing voorkomen wordt. Een ander belangrijk pluspunt van vlonderplanken van composiet is de scherpe prijs in vergelijking met vlonderplanken van bijvoorbeeld hardhout. Ook zullen vlonderplanken van composiet in tegenstelling tot gewoon hout minder snel verkleuren, versplinteren of gaan verrotten. Ze zijn dus duurzaam en vragen weinig onderhoud. Verder worden vlonderplanken van composiet erg gewaardeerd vanwege het feit dat zij vaak voorzien zijn van een antisliplaag waardoor het minder makkelijk is om uit te glijden na een regenbui. Belangrijk is verder nog om te vermelden dat vlonderplanken van composiet een speciale behandeling voor schoonmaken vragen. Ze mogen bijvoorbeeld niet worden schoongespoten met een hogedrukspuit omdat deze kunststofdeeltjes uit de plank kunnen spuiten. De beste wijze om de planken schoon te maken is het gebruik van groene zeep en een stugge borstel.

Interesse gekregen?

Heeft u interesse om vlonderplanken van composiet te bestellen? Kijk dan eens rustig rond op de site van henderson-living.nl. Er is op deze website een groot assortiment aan vlonderplanken beschikbaar, onder andere van composiet. Neem bij vragen gerust even contact op met een van onze deskundige medewerkers voor een vrijblijvend advies!

 

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws