like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Je laminaatvloer isoleren, voor warmte en geluid

Van: op 5 oktober 2017

vloertegelsDe vloer bepaalt voor een groot deel het karakter en de sfeer van je huis. En je legt hem voor lange tijd. Je wil ten slotte niet alle paar jaar je vloer vervangen. En dan is er isolatie: de vloer speelt een grote rol in het vasthouden van de warmte en het buiten houden van kou. Alle reden dus om bij het kiezen van je vloer ook goed te kijken naar de duurzaamheid.

Verschillende soorten vloeren zijn op onderdelen soms moeilijk met elkaar te vergelijken als het om duurzaamheid gaat. Zo heeft een houten vloer minder milieubelasting bij de productie, maar vraagt tijdens zijn leven wel veel onderhoud met vaak milieubelastende middelen. Laminaat daartegen is vrijwel onderhoudsvrij en kan vrij makkelijk worden hergebruikt, wat de levensduur aanzienlijk verlengt. Laminaat kun je ook makkelijk zelf leggen en is voordelig in aanschaf.

 

Let op de ondervloer

Heb je onderburen? Dan is het leggen van een geluiddempende ondervloer verplicht. Het voorkomen van geluidsoverlast is overigens niet de enige reden om een ondervloerplaat onder uw laminaat te leggen. Ondervloerplaten zijn ook erg handig en soms zelfs noodzakelijk om oneffenheden in de houten basisvloer weg te werken, zo adviseert Laminaatenparket.nl. Daarnaast isoleert een ondervloerplaat koude vloeren.

 

Vloertegels

Als je voor tegels kiest, dan kies je eigenlijk een vloer voor het leven. Zelfs in de oudheid waren tegelvloeren al zo goed dat ze nu nog te zien zijn als goed bewaarde voorbeelden van oude culturen. Vloertegels bestaan uit twee natuurlijke en veel voorkomende materialen: klei en zand, aangevuld met wat mineralen. Het bakken kost heel wat energie, maar als je die energie verdeelt over de levensduur blijven tegels bijzonder duurzaam.

Een ander voordeel is de goede combinatie die vloertegels vormen met vloerverwarming. Dat past goed bij een grote trend die er aan komt, de gasloze woning. Elektrische vloerverwarming (zeker in combinatie met zonnepanelen) is dan een heel duurzame oplossing, die ook nog heel erg comfortabel is. En een keer aangeschaft bij Tegeldepot.nl en aangelegd heb je er nooit meer omkijken naar.

 

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!