like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Elektrisch autodelen voor iedereen in Amsterdam

Van: op 5 oktober 2017

hyundai ioniq autodelen amsterdamAmsterdam en Hyundai starten een uniek autodeelproject met 100 elektrische auto's. Oppikken en achterlaten van de auto’s is overal mogelijk binnen grootstedelijk Amsterdam. De auto's van het type Hyundai IONIQ Electric hebben een actieradius van 280 kilometer (NEDC) en bieden ruimte aan vijf personen én hun bagage. Met dit autodeelproject wil Hyundai een bijdrage leveren aan een betere luchtkwaliteit in de Nederlandse hoofdstad.

De keuze voor Amsterdam is logisch. Amsterdam beschikt met bijna 2.400 publieke oplaadstations over de beste infrastructuur in Europa voor elektrisch aangedreven auto’s. Bovendien past de doelstelling van Amsterdam om vanaf 2025 CO2-neutraal te zijn (Verkeersplan: Amsterdam, The Electric City) uitstekend bij de strategie van Hyundai om duurzame mobiliteit voor iedereen mogelijk te maken.

Algemeen

De Hyundai IONIQ Electric beschikt over een nieuwe 28 kWh lithium-ion-polymeerbatterij die lichter, sterker en compacter is. Met deze batterij heeft de Hyundai IONIQ Electric theoretisch een actieradius van 280 kilometer, gemeten volgens de NEDC (New European Driving Cycle). Gebruikers van IONIQ Car Sharing kunnen dan ook probleemloos tot buiten Amsterdam rijden, zoals het traject Amsterdam-Rotterdam (afstand van 80 km), Amsterdam-Nijmegen (120 km) of Amsterdam-Eindhoven (125 km). Wel dient de auto weer te worden geretourneerd in Amsterdam.

‘Met meer dan 2.300 publieke oplaadstations biedt Amsterdam de perfecte infrastructuur voor toekomstige e-mobility, zoals Hyundai die concretiseert met zijn IONIQ Electric Car Sharing-programma’, aldus Frank Meijer, hoofd eco-vriendelijke auto’s & mobiliteit van Hyundai Motor Europe. ‘Amsterdam werkt er hard aan om de stad in 2025 CO2-neutraal te maken. Hyundai levert daaraan met IONIQ Car Sharing een geweldige bijdrage.’

 

Serviceauto met mobiele lader

Met een grote actieradius is de kans op een lege accu erg klein. Mocht het onverhoopt toch gebeuren, dan is hulp nabij. Hyundai introduceert namelijk de zogenoemde vehicle-to-vehicle charging service on demand. Dat is een serviceauto van Hyundai met een mobiele snellader die de lege accu zo weer oplaadt.

 

Reserveergemak via mobiele app

Voor maximaal gebruiksgemak biedt Hyundai digitale diensten. Registratie voor deelname aan het autodeelproject kan binnen enkele minuten via de site IONIQcarsharing.nl of bij de auto zelf via de IONIQ Car Sharing-app die beschikbaar is in de Apple Store en Google Play. De benodigde informatie voor facturatie en een scan van het rijbewijs is te zenden via de reguliere digitale kanalen. Met behulp van de app is ook snel de dichtstbijzijnde nog beschikbare Hyundai IONIQ te traceren en vervolgens te reserveren.

 

Lees meer over: , ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws