like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws
INLOGGEN

KLM vervangt vluchten door trein tussen Brussel en Schiphol

Van: op 19 september 2019

thalys

KLM gaat één dagelijkse verbinding tussen Brussel en Schiphol vervangen door stoelcapaciteit op de hogesnelheidstrein Thalys. KLM, Thalys en NS hebben de afgelopen maanden gewerkt aan een lange-termijnplan om het aantal vluchten tussen Brussel en Schiphol te verminderen. Uitgangspunt daarbij is dat het product voor de klant aantrekkelijk blijft.

KLM heeft al vaker aangegeven voorstander te zijn van het vervangen van korte-afstandsvluchten door de trein, zolang het treinproduct een volwaardig alternatief is qua snelheid, betrouwbaarheid en comfort voor de reiziger. De reductie van 5 naar 4 vluchten per dag op de route Brussel-Schiphol v.v. en het verbeterde Air&Rail-product met Thalys zijn een eerste stap. KLM heeft de intentie het aantal vluchten tussen Brussel en Schiphol geleidelijk af te bouwen. De route Brussel-Schiphol wordt gebruikt door transferpassagiers die overstappen op Schiphol en doorvliegen naar een verre bestemming.

Vraag Offerte aan

Intermodaal vervoer per trein en vliegtuig is nog complex en heeft uitdagingen. Daarnaast gaat het om snelheid, zowel van de treinverbinding zelf als van het overstapproces op de luchthaven. Op beide vlakken proberen we zoveel mogelijk voortgang te boeken. Deze reductie van 5 naar 4 frequenties is een goede manier om hier verder aan te werken en meer ervaring op te doen met Air&Rail.

Fly Responsibly en slots

De stap past binnen KLM’s commitment inzake Fly Responsibly, dat is gericht op het creëren van een duurzamere toekomst voor de luchtvaart, en het sectorplan Slim en Duurzaam. KLM heeft daarnaast te maken met slotbeperkingen op Schiphol. Door korte-afstandsvluchten te vervangen door treinverbindingen, kunnen schaarse slots worden ingezet voor het ontsluiten van lange-afstandsbestemmingen. De aanvoer van reizigers blijft met deze oplossing op peil en de netwerkkwaliteit van Schiphol verbetert door een gevarieerder aanbod aan bestemmingen.

Verbeteringen Air&Rail-product

De Air&Rail-tickets kunnen gewoon via KLM.com en reisagenten worden geboekt. Om de trein goed te laten aansluiten op de KLM-vluchten kijken Thalys, NS, KLM en Schiphol nog naar verdere verbeteringen op het gebied van onder andere bagageafhandeling. Ook komt er een speciale Air&Rail-incheckbalie op Schiphol.

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws