like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

KrachtinNL versterkt de Battle for Transition

Van: op 20 oktober 2015

Silvia de Ronde Bresser en Gerda Deekens zijn de oprichters van KrachtinNL en prikken de ballon door dat maatschappelijke initiatieven in de wijk geneuzel zouden zijn. Ze dragen juist sterk bij aan duurzaamheid, welzijn en werkgelegenheid en ze worden zichtbaar gemaakt in de MAexchange, zeggen ze in hun video:

 

De Battle for Transition ging op 9 oktober 2015, de zevende Dag van de Duurzaamheid, in heel Nederland van start. De Battle (afgekort BAFT) laat zien dat alle transitie-initiatieven zoals circulaire economie, stadstuinieren, biobased produceren, zorgcoöperaties, lokale betaalmiddelen, nieuwe businessmodellen, energiecoöperaties en wat al meer feitelijk deel zijn van één grote beweging. De BAFT maakt dat zichtbaar, om te beginnen met een unieke samenwerking tussen twee iconen, transitie-professoren Jan Jonker en Jan Rotmans.

krachtnlbalNaast het vertellen van het verhaal van de grote duurzame transitie draagt de BAFT ook concreet bij aan een versnelling daarvan. Dat doet ze door burgers en organisaties op te roepen en te helpen om duurzame initiatieven te starten met een duidelijk doel dat op korte termijn kan worden behaald. Veel kleine stappen zorgen voor snellere duurzaamheid en laten zien dat het kan. Dat stimuleert.

 

Lees meer over: ,

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws