like duurzaamnieuws op facebook
volg duurzaamnieuws op twitter
zoeken op duurzaamnieuws

Langer zelfstandig wonen door vergoedingen op tweedehands traplift

Van: op 3 februari 2018

traplift

Wie ouder wordt moet langer zelfstandig blijven wonen, maar daar is steeds minder geld voor beschikbaar. Een duurzame oplossing daarvoor is het hergebruik van dure hulpmiddelen. Zaken die voorheen naar het grofvuil gingen, worden nu vermaakt en gerestaureerd, zoals scootmobielen, tilliften en rollators. Maar ook bij maatwerk van woningaanpassingen is hergebruik mogelijk, zoals bij een traplift.

Een traplift kan uitkomst bieden voor wie moeite heeft met traplopen. Ze zorgt dan voor extra mobiliteit. Maar de aanschaf ervan is een kostbare zaak. En subsidies worden steeds vaker afgeschaft terwijl ook vergoedingen minder worden. Dat maakt de keuze voor een tweedehands traplift aantrekkelijk.

Nieuwe innovaties bij trapliften hebben de levensduur ervan flink verlengd. Daardoor is een tweedehands traplift van 123Trapliften een veilig betaalbaar alternatief voor een nieuw exemplaar. Dat is niet alleen interessant voor mensen met een kleinere beurs. Ook als je over voldoende middelen beschikt is een gebruikt product een duurzaam alternatief.

 

Bochten geen probleem

Heeft u een trap met één bocht of met meerdere bochten? Trappen met een bocht zijn de meest voorkomende trappen in Nederland. Of de bocht nu bovenaan zit, in het midden of juist beneden, ook bij een gebruikte installatie is daar altijd de juiste oplossing voor te vinden. Met een goede voorbereiding en aangepast materiaal kan vrijwel elke trap van een veilige lift worden voorzien.

 

Vergoeding via WMO

Heeft u een aanpassing nodig in uw woning zoals een traplift? Dan kunt u een vergoeding krijgen via de Wmo Rijksoverheid of de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wmo regelt dat mensen met een beperking ondersteuning kunnen krijgen. Het kan gaan om ouderen, gehandicapten of mensen met psychische problemen. Ook voor een woningaanpassing kunt u een beroep doen op de Wmo. Op deze manier kan iedereen de aanpassing aan de woning regelen die langer zelfstandig wonen mogelijk maakt.

 

 

Meer artikelen uit de categorie: Info

Bijna iedereen voelt de crisis en Duurzaamnieuws behoort tot de organisaties waar de pijn meteen steekt. Een heel groot deel van onze inkomsten is plots weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt - en blijf gezond!